„Dacă n’a perit Românul însă în Bucovina, este meritul femeei române şi al ţăranului care păstrează cu sânţeniă limba apucată din părinţi. Duşmanii ne cunosc puterea, eată de ce ne subsapă din temeliă esistenţa. Trebuie stârpit la rădăcină vermele care roade copacul Românismului. Trebuie să reînviăm limba română. Eată rolul femeei române. Propunem deci pentru susţinerea limbei române în regiunile periclitate înfiinţarea de asile materne, în cari să fiă crescuţi copiii români în etate de 3-7 ani”.
„Patria”, Anul III, nr. 267, Cernăuţi, Mercuri în 28 Aprilie 1899.
„La Fabrica de mucava \'Molidul\'”
„Există în aceste zile, la Fabrica de mucava \'Molidul\' din raionul Cîmpulung, o intensă preocupare pentru îmbunătăţirea calităţii produselor. În urma propunerilor făcute, conducerea întreprinderii a luat măsura ca la fiecare loc de muncă să fie afişate instrucţiuni cu privire la respectarea regulilor tehnice de fabricaţie. De asemenea, utilajele au fost verificate pentru a funcţiona în condiţiuni normale, iar măsurarea gradului de măcinare la holendere se face cu ajutorul aparatului Schopper care a fost instalat de curînd. În baza propunerilor făcute de controlul tehnic au fost luate şi alte măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii mucavalelor.
A fost construit un uluc de denisipare, care are rolul de a curăţa nisipul şi alte impurităţi din pasta mecanică în timp ce aceasta este transportată de la bazinul holenderelor la epurator şi la maşini. În scopul eliminării în mai mare proporţie a apei din cartoane, între un anumit număr de coli de mucava se introduc, pe timpul presării, bucăţi de postav. În felul acesta se obţine o mucava cu indici mecanici superiori: sporeşte lungimea medie de rupere, rezistenţa la îndoire este mai mare şi se înlătură exfolierea, adică desfacerea mucavalei în straturi elementare”.
„Zori noi”, Anul XV, nr. 4162, Suceava, Marţi 25 aprilie 1961.