„Corespondentul unui cotidian din Bucureşti, cu aerul de a fi bine informat, trimite ştirea din Bucovina că această provincie ar fi ameninţată de foamete, şi, în unele regiuni, mai ales acelea de la munte, lipsa de hrană s’ar resimte într’un mod acut. Am căutat să verificăm cele de mai sus, deşi ştiam că populaţia noastră, cu standardul ei scăzut de viaţă, nu se hrănea niciodată prea bine şi nu era niciodată prea sătulă. Din informaţiile pe care le-am cules de la autorităţi, dar mai ales bazându-ne pe ceea ce un prieten al revistei noastre le-a constatat în regiunea Huţulilor, în regiunea Câmpulung şi în judeţul Suceava, nu putem decât să confirmăm cele relatate de cotidianul bucureştean.
E ştiut că recolta trecută a fost compromisă aproape în întreaga ţară. Mai ştim încă, din datele de până acum, că Bucovina se alimenta şi-şi acoperea întotdeauna nevoile de hrană importând porumb şi grâu din alte regiuni şi exportând în schimb lemne de foc, scânduri, piei, afine şi alte produse similare. Altădată, toamna şi iarna puteai vedea convoaie întregi de căruţe şi sănii, coborând văile şi pornind înspre Basarabia şi Moldova, unde desfăcându-şi produsele lor se întorceau cu porumb. Din motivele expuse mai sus, astăzi aceasta nu mai este posibil”.
„Viaţa Bucovinei”, Cernăuţi, Anul II, Nr. 1-2, 1934.
„Concursul profesional al forestierilor”
„În pădurea Călugăra, din raza sectorului de exploatare Rîşca, a avut loc, la nivel de sector, concursul profesional organizat pentru muncitorii forestieri fasonatori mecanici. La startul ineditei întreceri s-au prezentat 25 de muncitori care au trebuit să execute, între altele, următoarele probe ale concursului: aruncarea toporului la ţintă, secţionarea combinată, executarea tapei şi curăţirea de crăci”.
„Zori noi”, Anul XXVI, nr. 7524, Suceava, Marţi 29 februarie 1972.