„Încetând boala de unghii de lângă Suceava s’a deschis earăşi târgul din Suceava şi pentru mascuri. Apoi, şi în districtul Coţman a încetat boala deodată şi târgurile sunt earăşi deschise, dară în districtul Storojineţului se lăţesce boala aceasta tot mai mult”.
„Revista Politică”, Anul V, nr. 3, 1 Februarie 1890.
„Gospodarii din Lipoveni”
„Noi gospodarii din comuna Lipoveni ne plângem în gura mare să ştie şi alţi gospodari ce se întâmplă în comuna noastră. Sub guvernarea trecută din anul 1932, s’a făcut o mare greşeală, ori că e primarul de vină, ori casierul, că a încasat şi n’a vărsat. Aşa că, ni se vesteşte că comuna este datoare cu 77.000 de lei. Această sumă perceptorii n’au avut de unde lua, au sechestrat grămezile de lemne ale oamenilor, ca astfel să poate scoate pârleala. Bieţii oameni, neavând ce face, au achitat suma de sus amintită, ca astfel să poate cumpăra lemnele lor proprii de la străini. Acesta a trecut, dar iată că, dacă căţelul s’a învăţat să urmărească trăsura, se ia şi după sanie. Adică, în loc să achite acea datorie, mai răsună o alta, mai ţeapănă, ce întrece peste 100.000 lei, care s’a făcut tot în anul 1932”.
„Suceava”, Anul II, Nr. 23, 1 Februarie 1936.
„Acţiuni de ocrotire a vînatului tînăr”
„Pentru ocrotirea vînatului tînăr, filialele AGVPS din regiunea Suceava au iniţiat în cursul acestei ierni mai multe acţiuni. Astfel, au fost amenajate pe fondurile de vînătoare aproape 100 de puncte de hrănire a vînatului tînăr, unde acesta găseşte în permanenţă fîn, sare, frunzare, mlădiţe tinere, etc. În acelaşi timp, vînătorii au continuat urmărirea răpitoarelor cu păr şi pene. De la începutul anului, au fost împuşcaţi 15 lupi, 200 vulpi, peste 100 de cîini vagabonzi şi un număr însemnat de ciori”.
„Zori Noi”, Anul XVII, nr. 4717, Suceava, Joi 7 februarie 1963.