„Junimea română de la gimnasiul din Rădăuţi a serbat, în 15 Decemvrie anul trecut, amintirea repăosatului poet M. Eminescu. De dimineaţă se adunară studenţii români într’o clasă, unde a fost de faţă şi directorul gimnasiului, dl. consilieriu Klauser, cu mai mulţi membri ai corpului profesoral. Alexandru br. de Vasselco ţinu o cuvântare, în care îşi exprimă simţămintele de durere pentru marea pierdere, ce s’a causat întregei naţiuni române, prin moartea renumitului poet. Mai departe vorbi oratorul despre viaţa şi activitatea poetului, despre poesia lui, citând următoarea strofă din creaţia poetului:
‘De la Nistru pân la Tisa / Tot Românul plânsu-mi-sa / Că nu mai poate străbate / De-atâta străinătate’. Cuvântarea şi-o fini oratorul cu cuvintele: ‘El a murit, însă pururea va trăi neuitat în memoria poporului său, nemuritoriul său geniu va încăldi sufletele românesci şi le va înfoca la fapte măreţe, la glorie’”.
„Revista Politică”, Anul V, nr. 1, Suceava, Ianuarie 1890.
„Înfiinţarea cooperativei ‘Ovedenia’ din Suceava”
„După o muncă încordată şi plină de greutăţi materiale a luat fiinţă la Suceava cooperativa cismarilor ‘Ovedenia’. Zilele trecute s’a ţinut în cabinetul primarului prima şedinţă a consiliului de administraţie a acestei cooperative. S’a dat citire celor înscrişi ca membri, preşedintele cooperativei făcând o scurtă dare de seamă asupra modului cum a luat fiinţă, arătând că primăria Suceava le-a pus la dispoziţie suma de 150.000 lei, urmând să se încaseze şi sprijinul dat de Excelenţa Sa dl. Rezident Regal al ţinutului Suceava, în sumă de 100.000 de lei.
Printr’o coincidenţă, participă la şedinţă şi inspectorul general al Institutului naţional al cooperativei, dl. Eugen Pavelescu. Domnia sa a descris rostul cooperaţiei arătând că adevărata bogăţie a unei ţări se află în capacitatea de muncă şi în ceea ce poate da orice categorie de breslaşi pentru interesul colectiv”.
„Suceava”, Anul I, nr. 22, 29 Ianuarie 1939.