„Modernizarea negoţului şi a meşteşugurilor în judeţul Câmpulung”
„Primele începuturi au fost făcute la Şaru Dornei şi la Vatra Dornei. În prima comună, un centru de creştere al vitelor, cu sprijinul material al rezidenţei ţinutului nostru, numit Cooperativa Ţinutului Suceava, a luat fiinţă. Acesta se va ocupa de producerea de brânzeturi şi desfacerea acestora pe pieţele marilor oraşe. Capitalul social a fost constituit de către Ţinutul Suceava cu 100.000 de lei şi de către săteni cu 63.000 de lei.
La Vatra Dornei a fost întemeiată, din îndemnul şi cu sprijinul domnului Rezident Regal, o şcoală practică de ţesătorie, în atelierele căreia tinerele fete de ţărani vor învăţa meşteşugul confecţionării covoarelor şi artei clasice româneşti. Sunt începuturi de nădejdi noi, aducătoare de întărire sufletească, tuturor cela cari s’au străduit şi până acum, cu toată nepricinicia împrejurărilor, să aducă în patrimoniul românesc negoţul şi meşteşugurile”.
„Suceava”, Anul I, nr. 3, 4 Ianuarie 1939.
„Au început lucrul într-un ritm viu”
„Încă din primele ore ale zilei de 2 ianuarie 1956, muncitorii de la Întreprinderea Metalurgică '21 Decembrie' din Rădăuţi au început lucrul într-un ritm viu. Pînă la ora cînd s-a terminat primul schimb la întreprindere s-au înregistrat succese deosebite. Planul zilnic a fost depăşit cu 20 la sută. S-au economisit materii prime şi materiale în valoare de 1800 lei. Luptînd pentru traducerea în viaţă a sarcinilor trasate de cel de-al II-lea Congres al Partidului, muncitorii din secţia de bunuri de consum au produs, în prima zi de lucru a acestui an, 6 sobe şi maşini de gătit din tablă combinată cu fontă, 90 doniţe lapte, 15 cazane pentru rufe, 86 lighene tablă zincată, 800 kg. accesorii pentru sobe, 2400 stoluri etc”.
„Zori Noi”, Anul X, nr. 2529, Suceava, Joi 5 ianuarie 1956.