„Administraţia comunală a fost la noi până acuma una dintre cele mai rele, condusă de indolenţă şi de interese personale şi nicidecum de consideraţiuni ale causei; scim de aceea prea bine, că multe greutăţi în privinţa aceasta sunt de învins pentru a pute pune lucrurile în bună stare...Până ce va fi în stare administraţia oraşului să ni dee aer bun, apă şi lumină bună, până ce va pute aceasta să hotărască asupra realisării condiţiunilor pentru salubritatea comună, ea va trebui să se îngrijească înainte de toate ca să-şi înmulţească isvoarele de venituri...Oraşul nostru având proprietate o moşie de 1543 de jugere întrebarea se impune de la sine înainte de toate cum trebue administrată această moşie, ca să aducă folosul cel mai mare oraşului şi particularilor membri comunali”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 12, Suceava, Noemvre 1887.
„Serbarea patronului breslei cismarilor din Suceava” (II)
„Ziua de 27 Februarie 1938 a pus capăt desmăţului ce pusese stăpânire pe meseriaşii români din Suceava, care altădată erau fala Moldovei, după cum ne arată ilustrul profesor universitar d. Dr. EugenPavelescu în monumentala d-sale lucrare „Istoricul breslelor din Moldova”, apărută acum câteva zile. Conform principiilor noii constituţiuni meseriaşii trebuiesc să se organizeze în bresle şi punând în executare aceste principii, d. Leontie Moţoc, primarul oraşulului, a luat iniţiativa revenirii breslelor în Suceava.
D-sa a început mai întâi cu cismarii, i-a organizat în cooperativă, căreia i-a dat numele de „Vovedania”, după cum se numea breasla în trecut”.
„Suceava”, Anul I, nr. 270. 26 Noemvrie 1939.