„Noui preţuri maximale la articolele de primă necesitate în oraşul Rădăuţi”
„Unii comercianţi, profitând de evenimente, în dorinţa de a se îmbogăţi peste noapte, au găsit de cuviinţă să urce preţurile la toate felurile de alimente şi îmbrăcăminte, provocând adânci nemulţumiri în păturile populaţiei din localitate. Autorităţile sesizate despre această îndrăsneală au ripostat prompt, luând măsurile de rigoare. D. Orest Rusşindilaru, primarul oraşului, convocând reprezentanţii legali ai consumatorilor şi comercianţilor –a fixat- după cercetări minuţioase, următoarele preţuri maximale, care au adus o ieftinire simţitoare în raport cu preţurile din lunile de vară.
Astfel, carnea s’a ieftinit cu 4 lei la un 1 kgr., fixându-se carnea de porc cu 30 lei, slănina crudă 36 lei, cea afumată 40 de lei, osânza şi grăsimea crudă, 38 de lei. iar untura topită 42 de lei Kg. Asemenea, au fost ieftinite cu doi lei toate felurile de cârnaţ. ... Carnea de vită a rămas la preţul de lei 22, iară cea de viţel la 20 de lei, pentru creştini, evreii plătind 6 lei în plus, taxă care gravează destul de simţitor asupra populaţiei nevoiaşe, atât de numeroasă în acest oraş”.
„Suceava”, Anul I, nr. 231, 10 octomvrie 1939.
„Strîngerea dovlecilor”
„Faţă de anii trecuţi, în acest an gospodăriile colective din regiunea noastră au semănat, pe suprafeţe mai mari, intercalat, prin porumb, dovleci. În multe unităţi, paralel cu recoltarea porumbului, s-a dat atenţie şi strîngerii dovlecilor, extragerii seminţelor şi uscării acestora, iar cojile, în bună parte, au fost însilozate în amestec cu alte furaje. Necesitatea ca GAC să-şi achite obligaţiile contractuale şi la sămînţa de dovleac, să-şi asigure cantităţile necesare la seminţe pentru anul viitor şi furaje suficiente pentru animale impune consiliilor de conducere ale GAC şi specialiştilor ca, sub îndrumarea organelor şi organizaţiilor de partid, să ia grabnic măsuri hotărîte în această direcţie”.
„Zori Noi”, Anul XVIII, nr. 4928, Suceava, Marţi 15 octombrie 1963.