„Loteria de stat”
„Atenţiune! În numele norocului cumpăraţi lozuri din vreme! Oul de Paşti va fi mai plăcut dacă aveţi lozul aducător de noroc. Pe lângă cozonac, oferiţi un loz. E semnul speranţei şi al milioanelor. Dar nu uitaţi: Lozul din vreme! Tragerea va avea loc în Săptămâna Luminată. De ce să nu adăugaţi la celelalte bucurii pe cea mai mare: Un câştig la loterie!”.
Glasul Bucovinei”, Anul XIX, nr. 4788, Cernăuţi, Miercuri 8 Aprilie 1936.
„Gazeta de perete de la fabrica Suceviţa”
„Gazeta de perete trebuie să contribuie activ la antrenarea într’o muncă organizată a muncitorilor, la stimularea şi încurajarea iniţiativelor sănătoase pornite din rîndul muncitorilor, evidenţiind fruntaşii în producţie, popularizându-i şi dându-i exemplu spre a fi urmaţi, criticând lipsurile în muncă şi abaterile spre a le îndrepta. Gazeta de perete, prin felul ei de organizare, trebuie să fie un permanent şi eficace mobilizator la îndeplinirea şi depăşirea Planului de Stat, care va aduce oamenilor muncii din ţara noastră un trai mai bun. Gazeta de perete de la fabrica Suceviţa însă, nu îndeplineşte nici pe departe toate acestea”.
„Lupta poporului”, Anul III, nr. 515, Suceava, Sâmbătă 9 Aprilie 1949.
„La Topitoria de in din Dorneşti”
„La 24 martie, cu 7 zile înainte de termenul stabilit, la Topitoria de in din Dorneşti au luat sfîrşit obişnuitele reparaţii periodice. În scurt timp întreprinderea şi-a reluat activitatea de producţie. În prima decadă a lunii aprilie, planul calitativ al producţiei a fost depăşit cu 10 la sută, iar randamentul la fuior din fibră a crescut cu 3 la sută. Întotdeauna reparaţiile periodice, aşa numitul remont, produc oarecari frămîntări. E ca o bătălie aşteptată cu înfrigurare în care priceperea, exigenţa trebuie să învingă. Timp de o săptămână, două, trei, cât durează reparaţiile, activitatea întreprinderii îmbracă forme deosebite. Planul de reparaţii prevedea modificarea sistemului de ungere a lagărelor la maşinile de înnobilat. Vechiul sistem nu funcţiona satisfăcător. Cineva a venit cu ideea care, studiată, a fost însuşită de întregul colectiv ce repara utilajul respectiv: ‘Să înlocuim bucşele de ungere simple cu bucşe cu inele!’. Propunerea aplicată duce la prelungirea duratei de funcţionare a utilajului, asigură o ungere uniformă, continuă”.
„Zori noi”, Anul XV, nr.4150, Suceava, Marţi 11 aprilie 1961.