„Ordinaţiune contra alcoholului”
„Prin o ordinaţiune adresată oficiilor şcolare s’a dat ordin corpurilor învăţătorilor de la şcoalele poporale şi civile, cum şi de la pedagiile învăţătoreşti, de a se folosi de ori şi ce ocasiune binevenită la propunerea diferitelor obiecte de instrucţiune, şi de a demonstra tineretului pericolele ce resultă din consumarea neîntreruptă şi peste măsură a alcoholului; ca datorie li s’a impus aceasta mai ales învăţătorilor însărcinaţi cu predarea somatologiei, higienei şi istoria naturală”.
„Deşteptarea”, Anul X, nr. 21, Cernăuţ, Joi 14 Martie 1902.
Staţiuni de montă
„La 5 Martie a.c. s-au deschis în judeţul nostru 8 staţiuni de montă cu 18 armăsari din cea mai bună rasă din depozitul de armăsari Rădăuţi. Apoi mai suntem informaţi că la Rădăuţi s’a format un sindicat sub preşedinţia d-lui Gh. Flondor, în colaborare cu d-l medic veterinar Gheorghe Luţia, pentru creşterea calului arab”.
„Suceava”, Anul II, Nr. 26, 15 Martie 1936.
„Din Prisaca Dornei”
„Satul Prisaca Dornei are o vechime de peste un veac şi jumătate. Bătrînii povestesc că primele aşezări de pe aici au fost încropite de către fostele slugi ale boierului Mantz care stăpînea întinsele păduri de la Gura Humorului şi pînă la Bistriţa. Pe acele vremuri oamenii o duceau tare greu. Nu existau condiţii de muncă omeneşti, despre primirea cu regularitate a salariului nici vorbă nu era; bătaie însă luai de la boieri cu nemiluita şi-apoi seara, după o zi de trudă, trebuia să mergi cale de mai mulţi kilometri pe jos pînă să ajungi la bordeiul tău. Şi cîte năpaste n-au mai fost pe capul locuitorilor din Prisaca Dornei. A urmat cel de-al doilea război mondial de pe urma căruia peste 25 % din locuinţe au fost incendiate. Toate aceste necazuri au trecut odată cu eliberarea patriei de către viteaza Armată Sovietică. Satul mic, aşezat între doi munţi cu păduri de brazi, şi-a schimbat înfăţişarea. Pe străzi arde acum lampa lui Ilici, casele a peste 200 de ţărani muncitori sunt luminate de becul electric de la uzina cea mare şi nouă din satul lor”.
„Zori noi”, Anul IX, nr. 2280, Suceava, Joi 17 martie 1955.