„D’ale lui Caragiale”
„Turneul de propagandă al teatrului <Nataliţa Pavelescu> s’a oprit în seara de 5 Martie a.c., în oraşul Suceava, jucând comedia <D’ale Carnavalului> de I.L. Caragiale, cu neîntrecuta şi mult apreciată Nataliţa Pavelescu în rolul Miţei Baston.
Intelectualii români din acest oraş voievodal, oropsiţi de soarta de a nu avea posibilitatea să aibă o sală de teatru proprie românească, au aşteptat şi de astă dată sub zidurile Casei Polone, până după ora 21:00, când proprietarii casei şi arendaşul sălii de teatru au binevoit să deschidă uşile ca publicul să poată intra la spectacolul atât de mult aşteptat şi gustat cu multă plăcere, căci piesa lui I.L. Caragiale a fost, este şi va fi întotdeauna un rezumat fidel al vieţii sociale din mahalalele oraşelor noastre”.
„Suceava”, Anul I, nr. 55, 10 Martie 1939.
„Roadele hărniciei”
„Cărăuşii din comuna Straja, raionul Rădăuţi, transportă zilnic tot mai mult material lemnos pentru a asigura fabricilor de cherestea din Falcău, Brodina şi Putna materia primă necesară. Succesele obţinute în primele două luni ale acestui an vorbesc de hărnicia cu care lucrează cărăuşii din Straja la transportul materialului lemnos. În lunile ianuarie şi februarie s-au transportat peste 27.114 m.c. lemn de lucru şi 2.125 m.c. lemn de foc. Însemnatele depăşiri de plan se datorează bunei organizări a muncii de către comisia de transport”.
„Zori Noi”, Anul IX, nr. 2272, Suceava, Marţi 8 martie 1955.
„Locomotiva tovarăşului Zavodnic”
„În dimineaţa aceea de iarnă, din depoul de locomotive din Câmpulung ieşea o locomotivă mare din seria 150. Locomotiva scrîşni din roţi, pufăi de câteva ori scurt, apoi se puse în mişcare. Din marchiză, mecanicul zîmbea voios...Seara s-a lăsat încet. Înspre Strigoaia urca din greu un tren. Chiotul locomotivei se revărsa ca un torent peste păduri. Era locomotiva tovarăşului Zavodnic, care se întorcea din parcurs”.
„Zori Noi”, Anul XIII, nr. 3486, 1959.