„Bătăi la alegerile comunale”
„Ni se scrie că la alegerile comunale din Părhăuţ s’au întâlnit fapte triste, bătăi, vărsări de sânge şi multe arestări. Între arestaţi se află şi boierul Calmuţchi, pe care jandarmii l’au dus dela Iţcani până la Suceava legat în fere împreună cu un alt arestat. Cauzele acestor neorânduieli, azi încă necunoscute, le va descoperi tribunalul”.
“Deşteptarea”, Foia Partidului Popular Naţional, Cernăuţi, anul IX, nr.14, Februarie -Martie 1901.
„Propaganda agro-zootehnică”
„În satele regiunii noastre s-au organizat anul acesta numeroase cursuri pentru propagarea cunoştinţelor agro-zootehnice. În cadrul acestor cursuri, inginerii şi tehnicienii agronomi explică ţăranilor muncitori metodele înaintate de lucrare a pămîntului vorbindu-le despre foloasele întrebuinţării gunoiului de grajd, curăţirii şi tratării seminţelor, a pregătirii solului, etc. În patru gospodării agricole colective din regiunea noastră s-au organizat cursuri agro-zootehnice cu o durată de trei ani. Un număr de 280 de cursuri, cu o durată de trei luni, s-au organizat la căminele culturale, gospodării agricole colective, întovărăşiri, GAS şi SMT”.
„Zori Noi”, Anul X, nr. 2576, Suceava, 1 Martie 1956.
„De la linguşire, la tîlhărie”
„I.M., miner la Ostra, a venit în Frasin pentru un control medical. După consult, hai să se trateze cu nişte rachiu. S-a înfundat în crama din localitate şi parcă s-a lipit de scaun. Îi ţineau isonul trei indivizi amatori de băut pe degeaba. Îi ziceau celui cu mînă spartă: <Mătăluţă eşti suflet de aur şi inimă de oţel, erou dom’le>. Şi <eroul> a tot dat de băut pînă la miezul nopţii. Atunci, cei cu temenelele, l-au invitat acasă să-l găzduiască. L-au dus pînă la liziera unei păduri şi acolo, după ce l-au bătut bine, l-au uşurat de o mare sumă de bani. După investigaţii operative, miliţia a pus mîna pe cei trei tîlhari. Revederea cu amicul de chef a fost vorba ceea...la rece. Şi nu tocmai veselă”.
„Zori Noi”, Anul XXVII, nr. 7826, Suceava, Martie 1973.