„Anuarul Liceului <Ştefan cel Mare> din Suceava ” (I)
„În istoria Bucovinei, Liceul <Ştefan cel Mare> din Suceava, continuator al vechiului liceu românesc din timpurile grele ale dominaţiunii străine, poate fi comparat cu şcolile Blajului, ale acelui Blaj pe care Eminescu l-a numit Roma Mică. În Suceava Bucovinei, înainte de Unire, exista un puternic focar de românism, de efervescenţă culturală naţională, care a pregătit generaţii de cărturari români, probaţi luptători pe câmpul de luptă al baionetei şi al cărţii.
Oraşul bisericilor şi al mănăstirilor, oraşul cetăţii lui Ştefan, păstrează şi azi o întâietate culturală şi artistică pe deplin meritată. De aceea Anuarul Liceului <Ştefan cel Mare> merită să fie subliniat ca un act de frumoasă continuitate pe terenul formării păturii noastre de conducători. Toate forţele didactice ale acestei instituţii, în frunte cu directorul, dl. Burduhos Vasile, câştigă în prestigiul lor pedagogic şi naţional, fapt pe care, cu bucurie, îl scoatem în evidenţă”.
„Suceava”, Anul I, nr. 21, 28 Ianuarie 1939.
„În Hînţeşti vine primăvara!”
„După cîteva ceasuri de mers pe un drumeag desfundat parcă de pluguri, m-am oprit în apropierea unei comune, odihnindu-mă oleacă pe marginea şanţului. De pe bolta cerească, cădeau peste aşezări năvalnice flăcări de foc svîntînd cîmpurile. Mirosea a pămînt reavăn afînat, din care ieşeau aburi ca dintr-o oală aproape să dea în clocot. Pe sub muşuroaiele de ţărînă furnicile mişunau, cîte un gîndac desmorţit urca alene pe firişoarele firave de iarbă care tremurau la cea mai mică adiere. Prin copaci se auzeau ciripiturile vrăbiilor, care se zbenguiau pe crenguţele golaşe ale prunilor, merilor şi caişilor. Şi privind acest peisaj îmi venea parcă să strig: <În Hînţeşti vine primăvara!>”.
„Zori Noi”, Anul X, nr. 2547, Suceava, Vineri 27 ianuarie 1956.