marţi, 22 ian 2008 - Anul XIII, nr. 17 (3698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

22 Ianuarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Noi lăcaşuri de închinare în judeţul Rădăuţi”

„IPSS Mitropolitul Visarion, dorind să termine biserica începută la Rădăuţi de un grup de partizani ai unei organizaţii politice dizolvate, s’a adresat Excelenţei Sale D-lui Rezident Regal Prof. George Alexianu, pentru a dispune ca primăria oraşului să treacă în proprietatea Mitropoliei Bucovinei, atât terenul cât şi construcţia proiectată, pentru a o termina şi a o pune la dispoziţia populaţiei ortodoxe din acel cartier. De asemenea, constatând că în oraşul Rădăuţi numărul locuitorilor ortodocşi, care alcătuiesc în întregime suburbia nouă a oraşului, creşte din ce în ce mai simţitor, IPSS Mitropolitul Visarion intenţionează să clădească un nou locaş de rugăciune, pentru a da posibilitatea populaţiei acelui cartier să-şi poată îndrepta, în clipe de reculegere, gândul către Atotputernicul...Cât priveşte monumentala catedrală a oraşului, se spune că în vara acestui an va fi terminată. Noua construcţie, prin măreţia ei, va fi o podoabă în centrul Rădăuţiului. Concomitent, IPSS Mitropolitul Visarion, voind să întărească credinţa ortodoxă şi elementul românesc în acest oraş, a hotărât să fixeze aici reşedinţa vicariatului mitropoliei, ce poartă titlul <Rădăuţeanul>”.
„Suceava”, Anul I, nr. 8, 11 Ianuarie 1939.

      

„Exploatarea minereului prin metoda surpării”

„În şapte abataje de la mina Leşu Ursului-Ostra se aplică de cîtva timp o metodă de mare randament: exploatarea prin surpare. Faţă de metodele clasice, aceasta prezintă avantajul că elimină operaţiunile de transport şi rambletare, care necesită un mare volum de lucru. De asemenea, lemnul de mină este înlocuit cu armături metalice recuperabile. Prin aceasta, preţul de cost se reduce cu 19 lei pe fiecare tonă de minereu extras”.
„Zori Noi”, Anul XXIV, nr. 6868, Suceava, Vineri 16 ianuarie 1970.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 22 Ianuarie.
 Vizualizări articol: 795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
22 Ianuarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ştrudel cu ciuperci de pădure 4 porţii - 40 minute 500g foi de plăcintă2 linguri unt1 ceapă1 că]el de usturoi250g ciuperci de pădure75ml vin alb sec100g telemea desărată1 lingură pătrunjel verde tocat1 lingură mărar verde tocat1 lingură cozi de ceapă verde tocatesare, piper ... Citeşte