„Chestii şcolare”
„Ce cunoscinţi însă aduc şcolarii din şcolile noastre primare sătesci, şi din unele oraşe din Bucovina, când vin la esamenul de primire în gimnasiul nostru, mai ales la întâia clasă românească? Ei citesc slab, accentuând cuvintele fals, nu sciu bine calcula şi scriu numerele fals, unii n’au nici idee de ortografia românească, sau n-au eserciţiu în scriere şi nu cunosc analisa gramaticală mai nici decum, sau foarte superficial. Resultatul esamenului nu poate deci să fie favorabil şi urmarea e respingerea chiar şi acelor şcolari cari, de altmintrelea, arată că sunt destul de talentaţi”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul V, nr. 4, Cernăuţi, Joi 12/24 Ianuarie 1895.
„Intrarea Ruşilor în Suceava”
„Avocatul Dr. Samuil Isopescul, aflându-se pe stradă în dreptul bisericei catolice, pe timpul înaintării Ruşilor, se feri înspre palatul primăriei de ploaia gloanţelor şi avu prezenţa de spirit de a lua asupra’şi rolul greu şi ingrat de a parlamenta, în numele oraşului, cu Ruşii, turbaţi de furie din pricina puţin ospitalei întâmpinări ce li s-a făcut. A improvizat, în grabă, un steag alb, s-a urcat în trăsură cu sergentul Niga, care, după fuga primarului, rămăsese în acel moment a fi unicul reprezentant al puterii autonome comunale, şi amândoi porniră spre Areni, de unde avea să vie, în urma armatei, colonelul comandant”.
„Viaţa Nouă”, Anul III, nr. 153, 1915.
„Extinderea iluminatului fluorescent”
„În prezent iluminatul fluorescent din oraşul Suceava totalizează o lungime de peste 15 km. Această acţiune se continuă prin extinderea iluminatului fluorescent pe Calea Unirii ce leagă cartierul Burdujeni de oraşul Suceava. Într-un stadiu avansat se află şi lucrările de extindere a iluminatului fluorescent pe străzile Nicolae Iorga, Romulus Bîrsan şi Ilie Pintilie”.
„Zori Noi”, Anul XVI, nr. 4387, Suceava, Marţi 16 ianuarie 1962.