Dare în judecată pentru...sinucidere
„În ziua de 2 Ianuarie a.c. ora 7 seara, săteanul Dumitru Mihail a lui Axinte din Băişeşti, fiind turmentat, a căzut în fântâna localnicului Gh. Pancu din Stupca. Şeful de post Toma a făcut cercetările necesare, întocmind actele de dare în judecată pentru sinucidere”.
„Suceava”, Anul I, Nr. 4, 10 Ianuarie 1935.
„Asociaţia Culturală Suceava”
„Zilele trecute a luat fiinţă, din îndemnul mai multor muncitori, o asociaţie culturală sub numele de <Asociaţia Culturală Suceava>. Aceasta, care este făcută după principiile organizaţiei <Muncă şi voie bună>, îşi propune să realizeze o frumoasă activitate culturală pentru toţi muncitorii Sucevei, prin conferinţe, concerte, şezători etc. Cea mai recentă manifestare a numitei asociaţii culturale a fost sărbătorirea pomului de Crăciun, la Teatrul Naţional”.
„Suceava”, Anul I, nr. 5, 6 Ianuarie 1939.
„În orăşelul industriei alimentare” (I)
„În regimul burghezo-moşieresc Burdujeniul era considerat un tîrguşor uitat de lume. Cea mai mare parte a locuitorilor Burdujeniului se ocupau cu agricultura. Pâmîntul dădea recolte slabe care nu puteau să asigure hrana pentru un an de zile. O parte din localnici încep să lucreze la CFR, o parte la fabrica de mezeluri. Dar viaţa continuă să fie aspră. Salariile de mizerie, curbele de sacrificiu, mutările disciplinare, veşnica hărţuire a celor bănuiţi de bolşevism înăspreau viaţa şi aşa destul de grea a burdujenenilor. În casele locuitorilor din Burdujeni bucuria era un aspect scump la vedere care arar le călca pragul. Adevărata viaţă a început pentru burdujeneni abia după instaurarea regimului democrat-popular. Aşa cum primăvara cheamă la viaţă întreaga fire, regimul democrat-popular a trezit la viaţă cele mai îndepărtate regiuni ale ţării. Burdujenii sunt acum un centru alimentar în plină dezvoltare”.
„Zori Noi”, Anul X, nr. 2530, Suceava, Vineri 6 ianuarie 1956.