„Credinţe poporale bucovinene”
„Se crede că dacă li cad copiilor dinţii, e bine să-i iae şi să-i arunce’n pod dicând: <Şorecuţ, na-ţi un dinte de os şi tu dă-mi unul de oţel>, ş’apoi dinţii ce li-or cresce vor fi foarte tari.
Se crede că dacă a cădut cineva jos şi stupesce pe locul unde căduse, pe acel loc nu va mai cade mai mult”.
Se crede că dacă sgreapţănă mâţa la uşă va urma mare frig.
„Gazeta Bucovinei”, Anul IV, nr. 97, Cernăuţi, Joi 8/20 Decemvrie 1894.
„Sfinţirea unui pod”
„În ziua de 1 Decembrie, ziua unirii Ardealului cu România, s’a făcut sfinţirea podului care leagă Mitocu-Dragomirnei cu Adâncata, pod care a făcut o legătură şi mai puternică între Bucovina şi Moldova. Sfinţirea s’a făcut de către părintele paroh Gh. Berari. ...Gospodarii au ţinut să arate încă de la început însemnătatea podului pentru aceste două comune”.
„Suceava”, Anul I, nr. 2, 13 Decemvrie 1934.
„Procedeu eficient de forjare”
„Preocupările cadrelor tehnice de la IRUM Vatra Dornei pentru perfecţionarea activităţii de producţie se concretizează, între altele, în adoptarea unui procedeu eficient de forjare a semifabricatelor pentru coroane, roţi cu lanţ, carcase şi piese de schimb. Folosirea în acest scop a unor matriţe adaptate diverselor caracteristici ale reperelor, are ca rezultat obţinerea unui important spor de productivitate a muncii. Raportat la activitatea acestui an, procedeul permite realizarea unor economii de aproape 50.000 lei, precum şi reducerea consumului de metal cu 24 de tone”.
„Zori Noi”, Anul XXVI, nr. 7455, Suceava, Miercuri 8 decembrie 1971.