Anul electoral şi campania de rigoare au început. Poate nici nu a apucat să se sfârşească din 2004 încoace. De trei ani subiectul politic cel mai fierbinte la nivel judeţean îl constituie confruntarea dintre Gavril Mîrza şi Gheorghe Flutur.
Primul, preşedinte al consiliului judeţean şi al PSD Suceava, al doilea, fost ministru, fost senator şi vicepreşedinte PNL, fost senator şi vicepreşedinte PLD, actual senator şi vicepreşedinte PD-L.
Poate de aceea, ultima temă electorală lansată de domnul Flutur este legată de consistenţa în timp şi în mandat a domnului Mîrza.
După ce, în ultimele bătălii electorale din 2004, alegerile locale şi generale, echipele de campanie ale senatorului au epuizat toate variantele posibile de atac, de la chestiuni de ordin doctrinar la chestiuni personale, ale vieţii private, asistăm în debutul anului la o schimbare de tactică şi de strategie.
O nouă încercare de a prelua conducerea consiliului judeţean, cel puţin aşa reiese din declaraţii, dar de fapt, în subteranele politicii este doar dorinţa de a scăpa de omul politic Gavril Mîrza. Aceasta ar echivala cu o slăbire consistentă a PSD în judeţul Suceava şi ar deschide calea către victoria electorală mult visată.
Chiar dacă România este ţara tuturor posibilităţilor, această strategie nu cred că va da roade, mai ales în contextul în care mulţi dintre români s-au cam săturat de exerciţiile electorale de schimbare şi alternanţa la guvernare.
Pentru că mulţi şi-au dat seama că în 4 ani de mandat se pot face prea puţine lucruri, iar Suceava, ca judeţ, are înscrise în viaţa curentă suficiente proiecte de larg interes, care, dacă nu ar fi fost împiedicate, în majoritatea cazurilor de interese politice venite din tabăra adversarilor, ar fi trebuit să schimbe deja faţa acestui teritoriu. Aşa că, pot deja să mă pronunţ asupra faptului că la nivel de conducere a consiliului judeţean nu se va schimba nimic.
Sigur, va fi o luptă grea, cu arme dintre cele mai diverse, însă, nu-i aşa, gustul victoriei e mult mai profund atunci când ai adversari de calibru.
Şi Gheorghe Flutur este un adversar remarcabil, care joacă anul acesta poate ultima carte politică, carte pe care o caută de trei ani încoace prin PNL, PLD şi PD-L. Poate şi din această cauză e greu de suportat un preşedinte de consiliu judeţean aflat la cel de al treilea mandat.