Teza comentariului de faţă este următoarea: moţiunea PSD nu a trecut întrucât resursele sale au avut la bază, pe de o parte, tentativa de şantaj la PNL şi, pe de altă parte, lipsa de autoritate a actualei conduceri a social-democraţilor. Cum, până la momentul votării moţiunii, nici şantajul, şi nici autoritatea lui Geoană şi a celor grupaţi în jurul său nu au funcţionat, moţiunea însăşi, odată picată, şi-a meritat apelativul preluat prin „transfer”, aceea de „prostănacă”, întrucât singurul său efect sesizabil până în prezent este acela al gâlcevei pesediste. Că lucrurile stau aşa, o arată limpede realitatea că Mircea Geoană a încercat, prin susţinerea acestei moţiuni, pe de o parte, să obţină câteva posturi de ministru pentru cei care, prin presiunile pe care le făceau asupra sa, demonstrau că nu mai au răbdare şi, pe de altă parte – în cazul în care prima variantă pica – să dea măcar semnalul că PSD şi-a regăsit identitatea pe care, de fapt, n-a avut-o niciodată în acest mandat, acela de partid de opoziţie. Cu alte cuvinte – şi ştim, graţie lui Ion Iliescu, de unde i se trage – Mircea Geoană a încercat să rezolve ambiguitatea poziţiei partidului pe scena politică românească apelând la o soluţie avându-şi ea însăşi resursele în această ambiguitate. Tocmai de aceea gâlceava care tocmai s-a stârnit în tabăra PSD, şi al cărei vârf de aisberg este ameninţarea cu excluderea din partid a unor Răzvan Theodorescu, Ion Solcanu, Alin Teodorescu şi chiar Ion Iliescu se va extinde, riscând să afunde acest partid şi mai tare în mocirlă. Fundamental, PSD a demonstrat că este incapabil să se reformeze, că nu poate renunţa la oportunismul politic funciar şi că nu are soluţii viabile pentru a redeveni ceea ce a fost. Tot fundamental, Mircea Geoană a arătat din nou că nu are nicio autoritate în partid, că e lipsit de orice viziune strategică şi de orice control asupra parlamentarilor proprii. Acum, şi politic, şi electoral, PSD merge braţ la braţ cu PNL, adică într-un picaj devenit firesc şi datorat, într-un caz, incapacităţii dovedite de a face opoziţie, iar în celălalt, incapacităţii dovedite de a guverna. Iar salvarea celor două partide nu stă, aşa cum s-ar putea crede, în realizarea unei alianţe PSD-PNL, pentru că, dimpotrivă, acest lucru ar însemna o foarte clară sinucidere electorală, de avem în vedere cum se raportează votanţii celor două partide unii la alţii. Deocamdată, odată dihonia ieşită la scenă deschisă, pesediştii au început să se mănânce-ntre ei, chiar în prag de europarlamentare. Liberalii se cred încă pe cai mari, dar şi acolo se va instala dihonia, poate chiar imediat după europarlamentare, dacă actualul guvern trece şi testul votării bugetului. De unde imaginea a două partide care nu prea mai au ce spune electoratului.
"
(10 oct 2007, 14:27:26
Au ajuns toti incultii, agramatii, hotii si pungasii sa fie "promovati". Hai bai Max, ia spune-ne pana la urma cine iti scie tie articolele astea? O fi Adi Onciu? Sau vreo pipitza la care prestati amandoi? Ca tu esti bata, tarane. Oricum, nu uita nimeni talharile si infractiunile pe care le faceai. Pugasule! Hai pa!
2. RE: Infractorul analfabet - editorialist (trimis de Shogun la 06-09-2007 16:46:31)
Max patroane, esti un mare smecher, dar la tine in curte, ca daca scoti acum capul prin oras te ard baietii de nu te vezi...ia zi cum era sa iei bataie de la valutisti in piata mare?
Pacat ca ti-ai irosit banii pe aceste articole....lumea stie cine esti!
3. RE: Infractorul analfabet - editorialist (trimis de da da da la 06-09-2007 21:07:09)
mai baieti, mai dar tare rau ati ajuns, sa nu fiti in stare sa cititi un articol ? La asta nu m-am gandit. Dar de' ce sa-i faci ? daca nu v-a tinut mama vo