"“O odaie modestă de mahala. În fund, la dreapta, o uşă; la stânga, o fereastră. De-o parte şi de alta a scenei, câte un pat de culcare. În mijlocul odăii, o masă împrejurul căreia sunt aşezate scaune de paie. Pe masă, o lampă cu gaz ; pe globul lămpii, un abat-jour cusut pe canava. În planul întâi, la stânga, o sobă cu uşa deschisă şi cu câţiva tăciuni pâlpâind. — Leonida e în halat, în papuci şi cu scufia de noapte; Efimiţa, în camizol, fustă de flanelă roşie, şi legată la cap cu tulpan alb. Amândoi şed de vorbă la masă:”
LEONIDA: Aşa, cum îţi spusei, joi seara, înainte de culcare, preşedintele a călcat Constituţia pe coadă.
EFIMIŢA: Auzi colo, care Constituţie?
LEONIDA: Cum care Constituţie? A lui badea Democraţia, colţ cu Uniunea Europeană...
Unii vor spune că e dialog imaginar dintr-o piesă de teatru. De Ion Luca Caragiale. Nu-i aşa că nu s-a schimbat foarte mult ţărişoara noastră?!
Plictisit de jucăriile din PD, pe Traian Băsescu îl încearcă un dor de Adrian Năstase, Ion Iliescu şi Mircea Geoană. Prin intervenţia de pe TVR, de joi seara, preşedintele a încercat un atac decisiv, final, la adresa PSD-ului. Acum, în preajma discutării şi votării moţiunii de cenzură, dorind să transfere vina integral către social democraţi, în eventualitatea în care moţiunea nu va trece. Doar e moţiunea lor şi nu au decât să facă borş cu ea. Unii vor spune că a făcut bine preşedintele, doar e unul jucător, însă ceea ce face, din nou, Traian Băsescu, pare o încălcare (a câta oară) a Constituţiei. Nici nu mai are importanţă cât este de gravă, pentru că, nu-i aşa, coana Constituţia nici măcar nu a depus vreo plângere.
Alo, mă aude cineva? Spuneţi-mi şi mie, vă rog, ce se întâmplă. Nimeni nu mai înţelege nimic. Agenţiile străine de presă au dificultăţi în a prelua fluxurile de ştiri dinspre România. E imposibil de priceput cum continuăm să nu ne înţelegem. Ucraina, vecina noastră, colegă de revoluţie portocalie, a reuşit, cu chiu cu vai, să programeze alegeri anticipate, sperând că un nou scrutin electoral va putea pune în ordine clasa politică şi ierarhiile puterii parlamentare. Iar noi, în calitatea de stat proaspăt aderat, ne pregătim de alegeri europarlamentare, timp în care ordonanţa de funcţionare a guvernului a căzut, iar legea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale pentru 2008 pare să nu aibă nici o şansă de trecere în Parlament. „Bravos naţiune! Halal să-ţi fie! Să trăiască Republica! Vivat Prinţipatele Unite!”. Nu ne rămâne altceva să facem, decât să aflăm vinovatul pentru situaţia actuală. Şi mă tem că vinovat va fi declarat, în unanimitate, PSD-ul, pentru că, de vreo trei ani încoace, este sigurul vinovat pentru toate relele posibile şi imposibile din România. Nu cred că este corect şi sper ca dumneavoastră să demonstraţi acest lucru la alegerile pentru Parlamentul European din 25 noiembrie 2007.
"