Ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, a declarat, ieri, că, după expirarea interimatului său, toate posibilităţile sunt deschise, implicând fie numirea unui ministru, fie un nou interimat, fie prelungirea interimatului.
„Toate posibilităţile sunt deschise după expirarea interimatului meu: fie numirea unui ministru, care sunt convins că va fi un om foarte competent, chiar dacă nu voi fi eu, fie ideea de a da un nou interimat sau de a prelungi interimatul”, a precizat Meleşcanu, răspunzând unei întrebări privind posibilitatea continuării interimatului său.
Meleşcanu a arătat că l-a informat pe premier asupra acestui aspect, rămânând ca prim-ministrul să aleagă cea mai bună cale de soluţionare a acestei probleme.
„L-am informat pe premier. A rămas să aleagă cea mai bună şi mai potrivită cale de soluţionare a acestei probleme, mai ales o cale care să nu creeze din nou o temă de dispută ci, dimpotrivă, să rezolve o problemă care este destul de urgentă", a precizat Meleşcanu.
El a arătat că responsabilitatea premierului priveşte atât funcţionarea Guvernului, cât şi interimatele sau numirile de miniştri.
Conducerea PNL nu a discutat, luni, despre situaţia de la conducerea Ministerului Justiţiei, Teodor Meleşcanu urmând să asigure în continuare interimatul.
„Nu s-a discutat absolut nimic despre norminalizarea de la Ministerul Justiţiei în şedinţa de astăzi (luni - n.r.). Eu rămân interimar”, a declarat Teodor Meleşcanu, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al PNL.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, la Galaţi, că vrea să analizeze motivarea publicată de Curtea Constituţională în Monitorul Oficial în cazul Noricăi Nicolai şi abia apoi va lua o decizie în ceea ce priveşte funcţia de ministru al Justiţiei.
Decizia Curţii Constituţionale în cazul Norica Nicolai - care explică faptul că preşedintele poate respinge doar o dată, motivat, propunerea premierului de numire a unui ministru - a fost publicată, vineri, în Monitorul Oficial.