Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 dec 2020 - Anul XXV, nr. 284 (7589)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4568 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Planuri concrete

Modernizarea de școli și case polone, doar câteva din proiectele de viitor ale lui Ghervazen Longher

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comunitatea poloneză din Bucovina va continua și în anii următori să fie alături de oamenii din zonă, și asta se va întâmpla prin proiectele concrete aflate în derulare sau care se doresc a fi implementate. Ghervazen Longher, președintele Uniunii Polonezilor din România și candidatul pentru funcția de deputat la alegerile din 6 decembrie, a precizat că acest proiecte cuprind mai multe direcții.

”Anul viitor am convingerea că vom finaliza construcția noii Case Polone și a terenului de sport de la Moara, o investiție extrem de importantă nu doar pentru comunitatea poloneză de aici, ci și pentru întreaga comună. De asemenea, vor continua lucrările de consolidare și modernizare a Casei Polone din Suceava. La acest obiectiv am făcut pași importanți și în acest an, iar cu sprijin financiar din Polonia am reușit să schimbăm ferestrele și în felul acesta ne putem concentra atenția și pe celelalte lucrări care sunt necesare”, a arătat Ghervazen Longher.

Candidatul minorității poloneze pentru un mandat de deputat în Parlamentul României a explicat că o atenție deosebită se acordă educației, iar acesta este motivul pentru care va sprijini modernizarea școlilor din Cacica, Solonețu Nou, Poiana Micului și Pârteștii de Sus. Nici religia nu a fost lăsată deoparte, iar Ghervazen Longher a mărturisit că își va aduce contribuţia la renovarea bisericilor care au probleme.

”Proiectele pentru anii următori mai cuprind și componenta legăturilor cu Polonia. Dorim să atragem investitori care să deschidă afaceri în Bucovina, și astfel să creeze locuri de muncă. În paralel, vom promova relațiile româno-polone pe linie de turism, cultură și vom promova România în Polonia”, a mai spus Ghervazen Longher.

Reprezentantul Uniunii Polonezilor din România a anunțat că va sprijini continuarea lucrărilor de extindere a rețelei de apă și canalizare în mai multe comune din județul Suceava, dar și continuarea proiectului educativ „Copiii Bucovinei”.

Ghervazen Longher a mai anunțat că va susține și va sprijini predarea lărgită a limbii polone în cadrul Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. În plus, candidatul minorității poloneze a anunțat că se va implica pentru acordarea de asistență și consultanță în înființarea de ferme agricole prin alocare de fonduri de la Uniunea Europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modernizarea de școli și case polone, doar câteva din proiectele de viitor ale lui Ghervazen Longher.
 Vizualizări articol: 2020 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Modernizarea de școli și case polone, doar câteva din proiectele de viitor ale lui Ghervazen Longher5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei