Dorin Rusu, primarul în funcție al comunei Crucea și candidat pentru un nou mandat, spune că drumul pe care s-a pornit și se merge de ani buni, cel al modernizării comunei, este ireversibil.
”Cu ajutorul echipei de consilieri, dar și al tuturor celor care s-au implicat de-a lungul timpului cu idei, sugestii sau orice alt ajutor, am reușit să facem lucruri frumoase și care sunt de real folos populației din comună. Poate nu am reușit să îndeplinim tot ceea ce ne-am propus, dar cele mai multe din proiectele pe care le-am gândit pentru modernizarea comunei s-au și materializat. Sunt convins că și în viitorul mandat voi avea parte de aceeași deschidere și implicare din partea celor cu care voi colabora, și aici mă refer desigur și la angajații Primăriei, pentru că așa este normal să tragem cu toții la aceeași căruță”, a precizat Dorin Rusu.
Primarul din Crucea a ținut să le mulțumească oamenilor din comună și pentru modul în care s-au comportat în timpul pandemiei de coronavirus, prin respectarea normelor sanitare. În felul acesta, Crucea a fost multă vreme una din comunele unde nu s-a înregistrat nici un caz de îmbolnăvire.
Ce s-a făcut în ultimii 4 ani la Crucea
Ultimii 4 ani au însemnat un progres vizibil pentru Crucea, și asta ca urmare a investițiilor realizate aici. Modernizarea drumurilor comunale din Satu Mare, respectiv Crucea, zona Coasta Șarpelui, pe o lungime de 1,5 km, a fost un proiect derulat prin Ministerul Dezvoltării, în timp ce betonarea drumului comunal Poiana Bobului – Crucea s-a realizat prin fonduri proprii. De asemenea, prin PNDL au fost modernizate drumuri comunale din Chiril, zona Bran, dar și în Crucea, pe pârâul Crucii și pârâul Leșului. Tot în ultima perioadă s-a asfaltat drumul național 17B, care traversează comuna, și s-au realizat lucrări pe Transrarău, porțiunea Chiril.
Și în domeniul educațional au fost investiții importante. Printre acestea se numără modernizarea Școlii Gimnaziale Crucea, inclusiv prin înființarea unui grup sanitar interior. Grădinița de la școala veche din Crucea a făcut obiectul unor ample lucrări de modernizare, în timp ce căminul cultural din Chiril a fost renovat și modernizat printr-un proiect cu bani europeni.
Baza sportivă de la stadion a căpătat o nouă față, iar aici a fost amenajată și o sală de fitness, dar și cinci dormitoare pentru situații de urgență. Pe pârâul Hopăinești din Cojoci și pe pârâul Casei din Satu Mare s-au făcut regularizări și s-au ridicat gabioane de protecție.
În domeniul situațiilor de urgență, la Crucea s-a înființat un serviciu specializat SMURD permanent, cu ambulanță și mașină de pompieri, totul cu bani de la bugetul local. Tot pentru situații de urgență, Primăria comunei Crucea s-a dotat cu un buldoexcavator multifuncțional.
Prin intermediul unui proiect guvernamental derulat de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară s-au realizat intabulări gratuite ale terenurilor, iar cu bani de la Uniunea Europeană s-a implementat Wi-Fi gratuit pentru comunitate.