Cătălin Miron, candidatul ALDE pentru Primăria Rădăuți, a prezentat un ambițios plan de relansare a orașului, unul care cuprinde toate domeniile de activitate. Este un plan în 20 puncte și care, în opinia lui Cătălin Miron, trebuie să plece din interior, din Primărie, salariații acestei instituții urmând să servească oamenii și nu grupurile de interese. ”În Primărie vor munci doar specialiștii, iar politrucii vor dispărea. Politica nu are ce căuta în Primărie”, a afirmat Cătălin Miron.
Modernizarea și extinderea infrastructurii de bază a orașului, prin elaborarea unui plan etapizat de modernizare a infrastructurii stradale trebuie să cuprindă obligatoriu asfaltarea tuturor străzilor care au apă, canalizare și gaz. De asemenea, trebuie și vor fi efectuate reparații capitale la străzile asfaltate unde asfaltul este deteriorat. Extinderea sistemului de iluminat public, precum și instalarea unui sistem de supraveghere video în intersecții, dar și stradal, reprezintă o necesitate pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor. Proiectul gândit de Cătălin Miron și echipa sa mai cuprinde construirea unui complex sportiv, constând în crearea unei zone de agrement, piste de biciclete, pistă carting, zonă pentru escaladări, precum și a unui cinematograf în aer liber, dar și unul acoperit.
Candidatul ALDE mai dorește transformarea Rădăuțiului în centru regional de dezvoltare economică, prin facilități fiscale acordate investitorilor. Pentru ca totul să fie cât mai eficient, în jurul municipiului Rădăuți se va dezvolta o zonă metropolitană, iar proiectele majore de dezvoltare turistică pentru Bucovina vor trece obligatoriu și prin Rădăuți.
Reabilitarea infrastructurii școlare și reamenajarea stilistică a parcurilor și a spațiilor publice verzi sunt alte două obiective din programul cu care Cătălin Miron pornește spre Primăria Rădăuți.
Și stoparea haosului urbanistic este pe lista reprezentantului ALDE, care dorește eliminarea imediată a construcțiilor ilegale, a blocurilor dintre case, revizuirea planului urbanistic general, dar și reguli clare pentru noile construcții.
Pentru familiile cu venituri mici se are în vederea construirea de blocuri sociale și locuințe de tip familial, dar și înființarea unui sistem de transport în comun, gratuit, cu microbuze electrice în interiorul orașului.
Cătălin Miron crede că montarea unor stații fixe și mobile de monitorizare a calității aerului pe raza municipiului Rădăuți va contribui la scăderea poluării. În paralel, a anunțat că se va ocupa de modernizarea SC Servicii Comunale SA, prin înnoirea parcului auto și construirea unei stații de mixturi asfaltice și a unei stații de betoane.
Reabilitarea termică a blocurilor și refacerea fațadelor, respectiv reabilitarea centrului istoric, prin restaurarea clădirilor de patrimoniu cu valoare istorică și arhitecturală deosebită, sunt alte două puncte de maxim interes pentru locuitorii din Rădăuți.
O altă prioritate este suspendarea contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare, dacă nu se continuă în termen de 180 de zile faza a doua a programului apă-canal în Rădăuți. În caz contrar, continuarea lucrărilor se va face din surse proprii de finanțare, urmând ca toate cheltuielile să fie achitate ulterior de AJAC.
Cătălin Miron spune că remodelarea Rădăuțiului se va face prin accesarea de fonduri europene nerambursabile în mod accelerat. Asta înseamnă depunerea unui număr cât mai mare de proiecte de investiții publice, finanțate sau cofinanțate din fonduri ale UE, dar și prin înființarea unui serviciu specializat în fundamentarea, atragerea și managementul fondurilor europene în Primăria municipiului Rădăuți. Modernizarea va însemna și reformarea sistemului de achiziții publice, prin creșterea transparenței și reducerea risipei, licitațiile trucate și oferirea preferențială de contracte urmând să dispară.
Reprezentantul ALDE a mai spus că susține demersul conducerii Spitalului Municipal Rădăuți de obținere a statutului de spital de urgență, ceea ce ar însemna un mare pas înainte nu doar pentru locuitorii orașului, ci și pentru cei din comunele învecinate.
Nu în ultimul rând, Cătălin Miron a spus că dorește promovarea dezbaterilor asupra priorităților orașului, dezbateri la care vor participa mediul de afaceri, societatea civilă, dar și instituțiile partenere.