Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu este propus de PNL pentru a prelua funcţia de ministru al Culturii. În cursul zilei de ieri, premierul desemnat Ludovic Orban a definitivat şi a prezentat în Biroul Politic Naţional al PNL lista miniştrilor care ar urma să facă parte din viitorul Guvern PNL. Pe această listă de miniştri se află şi deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu, care ar urma să preia conducerea Ministerului Culturii. După şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL, Ludovic Orban a declarat că cei care sunt propuşi pentru a forma noul Guvern au fost aleşi în urma unei selecţii extrem de riguroase.
Jurnalist şi actor, Bogdan Gheorghiu este la primul mandat de deputat, fiind membru al comisiei de cultură din Camera Deputaţilor.
Deputatul sucevean are 44 de ani, a urmat cursurile Universităţii Ecologice Bucureşti – Facultatea de Arte – Actorie, iar licenţa a susţinut-o la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi – Facultatea de Actorie. Bogdan Gheorghiu este cel care a pus bazele Teatrului Dramatic ”Bucovina”, proiect iniţiat după absolvirea Facultăţii de Arte-Actorie din cadrul Universităţii Ecologie din Bucureşti. Gheorghiu a mai fost realizator de emisiuni de televiziune şi radio, managerul unui radio din Rădăuţi, iar în anul 2002 a deschis staţia locală de televiziune OTV Suceava. De asemenea, în perioada 1 august 2001 – 6 august 2003 a fost inspector de specialitate în cadrul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Suceava. În 2005 a pus bazele postului TV Rădăuţi, unde ulterior a fost manager, iar în anul 2007 a deschis postul regional de televiziune Bucovina TV, unde a fost realizator, director de programe, manager şi proprietar al postului. În anul 2016 a fost ales în Camera Deputaţilor pe listele PNL Suceava.
Potrivit programului de guvernare al PNL, viitorul ministru al Culturii trebuie să se ocupe de promovarea unui set de măsuri destinate diversificării resurselor pentru cultura independentă, debirocratizarea ministerului şi a administraţiei publice locale care finanţează cultura şi elaborarea unor principii de guvernanţă solidă în domeniul culturii. Astfel, printre aceste măsuri se numără debirocratizarea şi reorganizarea structurii actuale a Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi reducerea fragmentării plecând de la reducerea numărului de demnitari, restructurarea activităţii Direcţiilor Judeţene de Cultură în scopul scăderii barierelor administrative la accesarea de fonduri europene sau din surse internaţionale; dezvoltarea proiectului E-Cultura, respectiv Biblioteca Digitală a României, destinat digitalizării patrimoniului cultural şi extinderea la domeniul arhivelor de patrimoniu imaterial, precum şi revizuirea legislaţiei privind activităţile culturale sau eficientizarea funcţionării instituţiilor de interes naţional din domeniul cultural.