Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor reia demersurile la Ministerul Muncii și Justiției Sociale pentru rezolvarea problemelor foștilor angajați ai Geomold SA. După ce săptămâna aceasta s-a declarat total nemulțumită de răspunsul primit de la ministrul Muncii, Marius Constantin Budăi, la o întrebare adresată acestuia cu privire la situația pensionarilor de la Geomold, Angelica Fădor a revenit cu o altă întrebare, pe aceeași temă, prin care solicită soluții concrete pentru această problemă. „Doresc să vă readuc în atenție situația persoanelor care au lucrat în subteran, la Întreprinderea de Prospecțiuni și Explorări Geologice Suceava, reorganizată prin HG 193 /1991 în S.C. GEOMOLD S.A., pensionari și viitori pensionari, care au fost excluși din categoria celor care au desfășurat activități încadrate în condiții speciale de muncă. În luna iunie a.c., v-am adresat o întrebare în care vă prezentam situația discriminatorie creată atât între minerii de la unitățile miniere de exploatare față de cei de la IPEG, dar și între foștii lucrători în subteran de la IPEG, pensionați anterior datei de 1 ianuarie 2001, față de cei ieșiți la pensie după această dată”, i-a transmis deputatul PNL de Suceava ministrului Muncii. Angelica Fădor a mai adăugat că în condițiile în care răspunsul transmis de Marius Constantin Budăi la prima sa întrebare nu conține nici o măsură concretă, îi solicită ministrului Muncii, încă o dată, să-i spună care este soluția pe care Guvernul o propune pentru repararea acestei nedreptăți, în vederea acordării de ”drepturi egale pentru muncă egală”.
Angelica Fădor a declarat zilele trecute că în primul răspuns transmis de ministrul Muncii, acesta îi explică practic problema pe care ea a sesizat-o, fără a fi prezentată nici o soluție.
„Noi am cerut soluții, nu să ni se răspundă cu ceea ce a înțeles ministrul din cererea formulată. Acum li se face o mare nedreptate minerilor și lucrătorilor care și-au desfășurat activitatea în subteran în cadrul unităților de prospecțiuni și explorări geologice sau de exploatări în subteran, pentru că nu se mai consideră activitate desfășurată în <unitate minieră> și încadrată în condiții speciale de muncă”, a declarat Angelica Fădor. Ea a precizat că în această situație se găsesc, în prezent, persoanele care au lucrat în subteran, pensionari și viitori pensionari la Întreprinderea de Prospecțiuni și Explorări Geologice Suceava, transformată ulterior S.C. GEOMOLD S.A.