Femeile din PMP Suceava şi-au ales, la finalul săptămânii trecute, noua conducere judeţeană. În urma Conferinţei Judeţene de Alegeri pentru Organizaţia de Femei a Partidului Mişcarea Populară - Filiala Suceava, în funcţia de preşedinte a fost aleasă Lenuţa Balan. Ședinţa de alegeri a avut loc în prezenţa a 110 de femei din tot judeţul, la întâlnire fiind prezent şi preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PMP, Marian Andronache. La eveniment au mai participat, ca invitate speciale, preşedinta Organizaţiei de Femei a PMP la nivel naţional, deputatul Cătălina Bozianu, şi reprezentanta Structurii Teritoriale Suceava a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, lector univ. dr. Ecaterina Croitor.
În urma votului, noua structură de conducere a Organizaţiei Judeţene de Femei a PMP Suceava este următoarea: preşedinte – Lenuţa Balan, secretar general – Mihaela Andrieş, secretar general adjunct – Anamaria Gavriluţ, vicepreşedinţi – Anca Gâtlan, Angelica Pînzaru, Marilena Lupei, Camelia Cojocariu, Oltea Harasim, Corina Florean, Mihaela Mariniuc Mitric, Roxana Broasca, Mihaela Bodîrlău, secretari executivi – Ana Maria Șutu, Tabita Leşan, Diana Schipor, Diana Țîmpău, Diana Bîgu, Ionela Drăgoi, Ioana Pavel, Lăcrămioara Fedoreac, Gabriela Pînzariu şi trezorier Liliana Alucăi.
Printre obiectivele asumate de noua conducere a Organizaţiei de Femei a Partidului Mişcarea Populară Suceava se numără promovarea soluţiilor de creştere a gradului de protecţie socială pentru copiii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, din familii cu posibilităţi reduse, dar şi un proiect privind instituirea gratuităţii pentru toate analizele medicale pentru femeile însărcinate. În cadrul şedinţei, preşedinta la nivel naţional a Organizaţiei de Femei a PMP, deputatul Cătălina Bozianu, a declarat că „trebuie să fim mereu conştiente de faptul că rolul organizaţiilor politice de femei nu se rezumă doar la generarea de politici şi de soluţii adresate femeilor, ci presupune o agendă mai amplă, care să corespundă nevoilor întregii societăţi româneşti. Încercăm, de aceea, să ne concentrăm activitatea politică asupra unor programe, proiecte şi iniţiative care să acopere un spectru cât mai larg de probleme ale societăţii noastre”. De asemenea, Cătălina Bozianu a spus că în momentul de faţă PMP este în faza de a identifica soluţiile concrete prin care, atât prin recurs la mijloace legislative, cât şi la mijloace administrative, poate fi construită o strategie coerentă şi eficientă de măsuri pentru a limita efectele plecării părinţilor în străinătate asupra copiilor. „Este nevoie de un program naţional complex, de un set de politici în care autorităţile centrale şi locale să coopereze pentru ca aceşti copii despărţiţi de părinţii lor să aibă o şansă în plus de a creşte bine. De asemenea, în planul proiectelor destinate exclusiv femeilor, pregătim o propunere legislativă prin care se instituie gratuitatea pentru toate analizele medicale pentru femeile însărcinate", a încheiat Cătălina Bozianu.