Candidatul PSD pentru Primăria Suceava, Tiberius Brădăţan, a declarat ieri că dacă va fi ales primar, siguranţa cetăţenilor din municipiul Suceava va reprezenta o prioritate în activitatea sa. Tiberius Brădăţan a dat ca exemplu două probleme care vor trebui rezolvate de urgenţă în municipiul Suceava, una fiind refacerea iluminatului şi montarea de camere video, a doua fiind îngroparea tuturor cablurilor de telefonie, televiziune sau electricitate. „Nu putem vorbi despre siguranţa cetăţeanului cu actualul sistem de iluminat din oraş. De asemenea, refacerea sistemului de iluminat este prioritară pentru Suceava”, a spus Tiberius Brădăţan, care a precizat că viitoarea conducere PSD a Primăriei Suceava se va preocupa de montarea de sisteme de supraveghere video în mai multe zone ale municipiului, iar sistemele existente vor fi făcute funcţionale. „Cele mai multe camere de luat vederi stradale nu funcţionează. Această stare de fapt face ca în oraş să se circule adesea cu viteză excesivă şi periculoasă. De asemenea această situaţie favorizează infractorii de orice fel, care, ştiindu-se nesupravegheaţi, pot comite fapte antisociale nestingheriţi”, a declarat candidatul PSD pentru Primăria Suceava. Tiberius Brădăţan a mai precizat că în calitate de primar va lua măsuri pentru ca Poliţia Locală să-şi intensifice activităţile de patrulare în cartiere şi în jurul şcolilor.
În acelaşi timp, Tiberius Brădăţan a precizat că o problemă care trebuie rezolvată este şi cea a îngropării cablurilor de televiziune, telefonie, electricitate etc., care se află „într-un mănunchi extrem de periculos” între stâlpii de iluminat stradal. Tiberius Brădăţan a arătat că aceste cabluri au o masă de metal şi cauciuc greu de suportat de fiecare stâlp în parte, motiv pentru care acestea trebuie îngropate, pentru a nu pune în pericol siguranţa cetăţenilor. „Consider că toate aceste cabluri ar putea fi introduse în casete subterane, aşa cum, de altfel, legea o cere încă din anul 1996”, a încheiat Brădăţan.
(23 mai 2016, 15:36:36
De gindit si de elaborat un plan de perspectiva privind schimbarea aspectului actual al Sucevei intr-unul civilizat si cu personalitate.
Cum ar fi spre exemplu:
- o pista moderna pentru ciclisti, delimitata de trotuar si de strada, si care sa cuprinda intreg municipiul si imprejurimile lui. Ce este in prezent este o bataie de joc! Este o improvizatie, care deranjeaza pietonii, are marcaje desuete, empirice, duce la accidente, deci ceva nefunctional.
- toate trotuarele sa fie modernizate si sa fie lasate spatii pentru locuri de verdeata si flori.
- Schimbati gustul apei cu clor in Sv.!
Tratati apa potabila cu hipoclorit de sodiu in loc de clor. Hipocloritul de sodiu este mai eficient în combaterea microflorei patogene, distruge viruşii, germenii, inclusiv microbacteriile de tuberculoză şi hepatită.
Tratarea reprezintă un procentaj nesemnificativ în calculul de tarif fata de clor. Studiile au arătat că de la folosirea clorului pentru dezinfectarea apei, în SUA au apărut o mulţime de boli de inimă, senilitate şi mai multe cazuri de cancer. Iată la ce pericole ne expunem când spălăm vase sau când facem duş. Clorinarea este procesul de adăugare al clorului în apă, pentru a ucide posibilele bacterii şi microbi. De aceea, acesta se foloseşte pentru tratarea apelor uzate şi mai ales în piscine, ca dezinfectant. Deşi pare o substanţă inofensivă, clorul poate face ravagii, mai ales dacă expunerea este îndelungată. Poate produce deteriorarea iremediabilă a pielii sau a ochilor dacă te expui vreme îndelungată la clor. Studiile au arătat că la două decenii de la folosirea clorului pentru dezinfectarea apei, în SUA au apărut o mulţime de boli de inimă, senilitate şi mai multe cazuri de cancer. Clorul este un iritant puternic, atât pentru stomac şi colon, dacă este ingerat, dar şi pentru plămâni dacă este inhalat.