Candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei, Tiberius Brădăţan, s-a deplasat, recent, la Bistriţa pentru a vizita parcul industrial „Bistriţa Sud”, astfel încât să aibă toate informaţiile pentru a-l putea realiza pe cel din Suceava. Tiberius Brădăţan a explicat că parcul industrial „Bistriţa Sud” aparţine Primăriei Bistriţa, în cadrul vizitei având o întâlnire cu viceprimarul municipiului, directorul compartimentului juridic al primăriei şi administratorul general al parcul industrial, de la care a luat la cunoştinţă despre toate etapele înfiinţării unui parc industrial şi cooptarea investitorilor. Brădăţan a explicat că parcul industrial “Bistriţa Sud” a fost finalizat în anul 2015, beneficiind de fonduri europene nerambursabile în proporţie de 50%, diferenţa de fonduri fiind asigurată de Primăria Bistriţa. Candidatul PSD pentru Primăria Suceava a ţinut să precizeze faptul că în municipiul Bistriţa rata şomajului este sub 4%. În cadrul discuţiilor avute cu Tiberius Brădăţan, administratorul general al parcului “Bistriţa Sud”, Iulius Dumitru, a spus că în acest moment sunt încheiate contracte pentru 95% din capacitatea parcului.
“Am în portofoliu mai multe companii care vor să vină şi vi le pot recomanda imediat. Distanţa între Bistriţa şi Suceava nu e foarte mare. E păcat să nu faceţi parc industrial la Suceava. Vă sprijin să găsiţi cea mai bună variantă de înfiinţare a parcului industrial, pentru a vă conserva energia la promovarea lui pentru atragerea de investitori”, a spus Iulius Dumitru.
La rândul său, după vizita la parcul industrial din Bistriţa, Tiberius Brădăţan a declarat că “am fost plăcut impresionat de amabilitatea şi deschiderea colegilor din Bistriţa de a ne oferi informaţii cu privire la acţiunea de înfiinţare a parcului industrial, precum şi disponibilitatea de a ne sprijini în demersurile noastre de a construi un parc similar la Suceava.”
Candidatul PSD pentru Primăria Suceava a subliniat că înfiinţarea unui parc industrial la Suceava este perfect realizabilă deoarece există condiţiile de bază, şi anume teren disponibil în zona fostei Termica, aflat în proprietatea Primăriei Suceava, căi de acces rutier şi CFR, dar şi utilităţi, respectiv alimentare cu energie electrică, termică şi gaz metan, canalizare, apă potabilă şi industrială, dar şi rezervoare de combustibil şi de apă.
„Este de maximă importanţă pentru suceveni crearea locurilor de muncă în industrie, iar acest lucru se poate rezolva prin înfiinţarea acestui parc”, a spus Brădăţan. El a mai spus că investitorii din viitorul parc industrial al Sucevei vor putea beneficia de facilităţi fiscale guvernamentale şi locale, dar şi de faptul că în apropiere se află Aeroportul Internaţional “Ștefan cel Mare” , care poate oferi condiţii de transport aerian, inclusiv în regim cargo, precum şi spaţii adecvate pentru depozitarea mărfurilor.