Candidatul aflat pe locul al doilea pe lista UNPR Suceava pentru Consiliul Judeţean, Iulian Nadolu, a declarat că una dintre priorităţile viitorilor consilieri ai acestui partid va fi creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene în judeţ. Specialist în implementarea proiectelor europene, Iulian Nadolu consideră că atragerea de fonduri europene nu trebuie să fie o politică de partid, ci o necesitate vitală pentru dezvoltarea comunităţilor locale.
„Mi-am propus ca împreună cu colegii din Uniunea Naţională pentru Progresul României să susţinem investiţiile publice şi private, cât şi parteneriatul public-privat, parteneriat neglijat până în prezent. Acest lucru trebuie să devină o prioritate zero în condiţiile lipsei de surse de finanţare de la bugetele locale”, a precizat Iulian Nadolu.
El a mai adăugat că UNPR îşi propune să contribuie la creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene în judeţul Suceava, având ca obiectiv recuperarea procentelor alocate pentru perioada 2007-2013. Candidatul UNPR pentru Consiliul Judeţean a arătat că în acest fel vor creşte investiţiile atât în sectorul public, cât şi în sectorul privat, şi se va dezvolta parteneriatul public-privat, rezultatul fiind crearea de noi locuri de muncă.
„Susţinem şi vom face toate demersurile necesare în sprijinirea investitorilor pentru accesarea de fonduri, simplificarea procedurilor de implementare a proiectelor şi implicit reducerea birocraţiei pe parcursul accesării şi implementării acestora”, a precizat Iulian Nadolu.
Nadolu: Consider că votul din 5 iunie trebuie să fie dat omului de pe lista unui partid şi mai puţin partidului
El a precizat că UNPR propune ca în comunităţile unde posibilităţile administraţiei locale sunt limitate în susţinerea unor proiecte să fie acordat un sprijin real parteneriatului public-privat, venind cu soluţii concrete de sprijin prin diferite facilităţi acordate firmelor private ce doresc să investească în aceste localităţi.
„Considerăm că în comunităţile locale ce nu au posibilităţi de a finanţa şi finaliza până în 2020 proiectele legate de apă-canal-epurare, obligaţia de a sprijini aceste proiecte revine Consiliului Judeţean prin identificarea surselor de finanţare eligibile, având la bază un principiu bine definit în statutul partidului Uniunea Naţională pentru Progresul României, acela al solidarităţii sociale”, a explicat Iulian Nadolu.
Acesta a mai spus că implementarea strategiilor de dezvoltare locală în comunitățile marginalizate din zona rurală şi orașele cu o populație de până la 20.000 de locuitori va reprezenta o prioritate atât pentru el, cât şi pentru colegii lui din Consiliul Judeţean, obiectivul fiind stoparea depopulării localităţilor, atragerea tinerilor la sate prin politici de sprijinire a acestora.
„Avem foarte multe de făcut, de aceea este nevoie de oameni tineri şi entuziaşti, de oameni cu experienţă şi de înţelepciunea celor de vârsta a treia. Consider că votul din 5 iunie trebuie să fie dat omului de pe lista unui partid şi mai puţin partidului. Am văzut cu toţii, timp de 26 de ani, ce au făcut partidele care s-au perindat la conducerea ţării, a judeţului şi a comunităţilor locale. Sper şi cred că a sosit timpul schimbării”, a încheiat Iulian Nadolu.