luni, 25 apr 2016 - Anul XXI, nr. 97 (6210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9769 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6557 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorare

Balan sesizează Ministerului Sănătăţii deficitul de personal de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, sesizează Ministerului Sănătăţii deficitul de personal de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava, precum şi problemele legate de parcul auto uzat moral. El a făcut acest lucru într-o interpelare adresată ministrului de resort, Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu, prin care solicită măsuri urgente în vederea rezolvării problemelor.

"Nu este prima dată când sesizez responsabililor guvernamentali problemele grave cu care se confruntă sistemul public de sănătate de la nivelul judeţului Suceava. Trecând peste dotările materiale precare, peste lipsa investiţiilor la unităţile sanitare din judeţ, de departe cel mai grav fenomen îl reprezintă deficitul acut de resurse umane din sistemul public. Dacă acest lucru viza până mai de curând doar spitalele municipale, policlinicile sau spitalul judeţean, astăzi, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, deficitul de personal s-a acutizat şi la nivelul Serviciului de Ambulanţă, ajungându-se la o situaţie extrem de gravă în care instituţia nu poate onora toate urgenţele în timpul prevăzut de regulamentele interne. Astfel, cel mai mare deficit se înregistrează în rândul medicilor (un deficit de 21 de medici), al asistenţilor medicali (26 de asistenţi) şi al conducătorilor auto (55), la care se adaugă şi o flotă de ambulanţe uzată fizic şi moral în proporţie de peste 50%", a spus Balan.

El a cerut răspuns în scris la două întrebări. "Cunoscând constrângerile bugetare din cursul anului 2016, dar şi oportunităţile pe care ni le oferă fondurile europene nerambursabile, vă rog, domnule ministru, să aduceţi următoarele precizări: anticipaţi ca în cursul anului 2016 să aprobaţi modificarea statului de funcţii de la nivelul SAJ Suceava în sensul suplimentării cu măcar câteva posturi a numărului de medici şi personal auxiliar? Aţi demarat demersuri în sensul înlocuirii cu ajutorul finanţărilor din fonduri europene nerambursabile a unei părţi din flota de ambulanţe ale serviciilor judeţene de ambulanţă?", sunt întrebările la care Ioan Balan aşteaptă răspuns în scris de la ministrul Sănătăţii Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balan sesizează Ministerului Sănătăţii deficitul de personal de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.
 Vizualizări articol: 2058 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Balan sesizează Ministerului Sănătăţii deficitul de personal de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei