Candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, Nistor Tătar, preşedinte al PSD Rădăuţi, consideră că zona centrală a municipiului Rădăuţi va trebui reabilitată integral şi pusă în valoare, pentru a deveni un punct de atracţie atât pentru rădăuţeni, cât şi pentru turişti.
Nistor Tătar a subliniat faptul că programul său de dezvoltare a municipiului Rădăuţi vrea să redea strălucirea acestui important oraş al Bucovinei care, din păcate, a decăzut în ultimii ani şi care riscă, altfel, să-şi continue declinul. El a mai spus că nu este posibil ca oraşul în care se află cea mai veche construcţie bisericească din zid din Moldova, locul unde este înmormântat întemeietorul Moldovei, Bogdan I, să nu fie un important centru de atracţie pentru turişti.
„Patrimoniul istoric de importanţă naţională se degradează sub ochii noştri şi nu este promovat şi valorificat la adevărata valoare”, a spus Nistor Tătar.
El a subliniat că proiectul său este unul mai larg şi prevede, în primul rând, punerea în valoare a zonei centrale, având ca punct principal Mănăstirea Bogdana. „Această mănăstire trebuie să fie unul dintre cele mai reprezentative locuri de atracţie turistică. De asemenea, cu fonduri europene vom implementa programe de protecţie şi valorificare a monumentelor din municipiu, astfel încât moştenirea istorică să fie atractivă pentru turişti, să genereze beneficii şi să ne facă să ne simţim mândri că suntem cetăţeni ai acestui municipiu”, a spus candidatul PSD pentru Primăria Rădăuţi.
Mai mult, Nistor Tătar a precizat că proiectul amplu pe care l-a elaborat presupune refacerea zonei centrale, astfel încât aceasta să redea strălucirea de altădată a oraşului, care l-a determinat pe Nicolae Iorga să afirme că „Rădăuţii dau cu adevărat icoana unui târg galiţian”.
„Realizarea acestui proiect va face din centrul municipiului o zonă de interes pentru turişti, care să genereze beneficii şi cu care să ne mândrim”, a menţionat candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi.
Nistor Tătar a explicat că pentru ca acest proiect amplu să fie realizat este nevoie ca centrul municipiului să fie eliberat de funcţii nespecifice. El a mai adăugat că în acelaşi timp vor fi modernizate aleile pietonale, vor fi reabilitate clădirile din fondul privat şi propriu, precum şi clădirile de patrimoniu.
„După finalizarea acestui important proiect care va schimba complet faţa oraşului vom începe acţiuni de promovare agresive pentru atragerea de turişti atât din ţară, cât şi din străinătate”, a încheiat Nistor Tătar.