Cătălin Miron, candidatul PNL pentru funcţia de primar în municipiul Rădăuţi, a adus argumente în favoarea pariului său cu oamenii din acest oraş. Recent, Cătălin Miron s-a angajat să asfalteze în totalitate străzile din Rădăuţi în primii 4 ani din mandatul de primar, numai că „am fost pur şi simplu linşat de corul de bocitoare”.
Adversarii săi politici au inoculat ideea falsă că acest proiect nu este unul sustenabil, numai că proiectele din 2011 ale Guvernului României spun cu totul altceva.
„Prin Hotărârea de Guvern 254/17.03 2011, Guvernul României aproba, prin Programul Naţional de Dezvoltare Infrastructură, refacerea a 10.000 km de drumuri județene şi de interes local, proiect ce urma să fie derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. La capitolul finanțarea obiectivelor de investiţii pentru județele Suceava şi Botoşani era cuprinsă şi reabilitarea de străzi în municipiul Rădăuţi, la poziția 3 în lista obiectivelor de investiţii. Proiectul cuprindea asfaltarea unui număr de 74 de străzi, în lungime totală de 39,217 km, iar valoarea totală era de 9.174.484 de euro pentru o durată de realizare de 12 luni. Odată cu schimbarea guvernului s-au suspendat toate investițiile, astfel că şi această investiție nu s-a mai realizat. Stau şi mă întreb, dacă 80% din străzile municipiului Rădăuţi puteau fi modernizate într-un singur an, toate străzile nu pot fi asfaltate în 4 ani?”, s-a întrebat Cătălin Miron.
Candidatul PNL pentru funcţia de primar în Rădăuţi spune că cei care au condus oraşul până acum au dorit să-l menţină în mizerie şi într-un stadiu de subdezvoltare doar pentru a putea să-şi facă propriile afaceri, cele mai multe dintre acestea cu bani de la bugetul local.
„Rădăuțenii trebuie să înțeleagă că mizeria, lipsa oricăror investiţii publice în oraşul nostru trebuie imputată celor care şi-au împărțit banul public şi care sunt legaţi ombilical între ei. Din păcate, efectele acestei realități le simțim imediat fiecare dintre noi, când mergem la serviciu, când ne ducem copiii la şcoală sau la plimbare, când plătim facturile la căldură, apă sau gaz sau când ne plătim impozitele. Trebuie să deschidem ochii cât mai rapid şi trebuie să vedem şi cauzele care au generat această situaţie în urma căreia a apărut un monstru care omoară orice perspectivă de dezvoltare a orașului nostru”, a adăugat Cătălin Miron.
Lipsa de viziune şi dezvoltare a Rădăuţiului a creat o stare de nemulţumire şi neîncredere a populaţiei vizavi de clasa politică. Din acest motiv, Cătălin Miron a dorit să transmită un mesaj foarte clar locuitorilor din Rădăuţi: „Trebuie să facem mai puţină politică şi mai multe străzi. Trebuie să ne apucăm serios de treabă pentru că avem de reconstruit un oraş care în 4 ani trebuie să recupereze 26 de ani de stagnare”.