Senatoarea liberală Steliana Miron îşi doreşte că femeile să deţină o pondere mai mare pe listele electorale. Ea consideră că în acest moment se poate vorbi despre o discriminare, şi asta pentru că numărul femeilor care ajung să ocupe funcţii de consilier local, consilier judeţean sau parlamentar este foarte scăzut.
De exemplu, în Parlamentul României doar 11% dintre posturi sunt ocupate de femei, restul revenind bărbaţilor, comparativ cu alte ţări unde femeile sunt mult mai bine reprezentate.
„Este timpul ca şi femeile să aibă de spus un cuvânt important în ceea ce înseamnă administraţia locală, administraţia judeţeană, dar şi în ceea ce priveşte iniţiativele legislative. O pondere de 30% ar fi satisfăcătoare pentru a echilibra cât de cât o balanţă care acum este total dereglată. Mă voi consulta şi cu alţi colegi liberali pentru a afla care cale trebuie urmată şi ce trebuie să facem pentru a coopta cât mai multe femei în procesul decizional, indiferent unde se petrece acesta”, a declarat senatoarea Steliana Miron.
Raportat la numărul de femei ajunse în Parlament, România se află în coada Europei şi undeva la mijlocul mediei mondiale. Din acest motiv senatoarea Miron crede că lucrurile trebuie să se schimbe, şi într-un timp cât mai scurt.
„Sunt foarte multe femei valoroase ale căror puncte de vedere şi experienţă profesională aproape că nu contează. E vremea ca acest lucru să se schimbe, iar efectele vor fi benefice pentru întreaga societate”, a concluzionat Steliana Miron.