„PNL Suceava a intrat în linie dreaptă pentru câştigarea alegerilor locale", a declarat vineri copreşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL, senatorul Gheorghe Flutur, în cadrul unei conferinţe de presă în care l-a avut alături şi pe celălalt copreşedinte, deputatul Dumitru Pardău. Flutur a afirmat că alegerile locale reprezintă prioritatea de grad zero a liberalilor, arătând că venirea PNL la guvernare după alegerile parlamentare de anul viitor va depinde total de rezultatul de la locale. "Interesul nostru este să trimitem în această bătălie cei mai buni candidaţi pentru alegerile locale şi de aceea acum avem validaţi 49 de primari PNL în funcţie care vor candida din nou, plus primarul de Putna, care va candida din partea noastră, şi suntem în proces de sondare a candidaţilor din celelalte localităţi. Pentru municipiul Suceava s-a intrat în linie dreaptă. Îi avem pe cei doi protagonişti Ioan Balan şi Alexandru Băişanu care vor fi măsuraţi în sondaje în perioada următoare. La Fălticeni lucrurile s-au clarificat aseară (n.r. joi seară), iar candidatul nostru va fi Gheorghe Aldea, fostul viceprimar. Ne îndreptăm acum spre Rădăuţi şi pas cu pas facem sondaje în toate localităţile unde nu avem candidaţi de primar", a declarat Flutur, care va candida la rându-i pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, urmând să deschidă lista de consilieri judeţeni.
Liberalii suceveni pregătesc 2.137 de candidaţi pentru alegerile locale de anul viitor
Flutur a spus că ţinta liberalilor este aceea de a câştiga majoritatea primăriilor din judeţ, precum şi majoritatea în Consiliul Judeţean pentru a impune preşedintele şi pe cei doi vicepreşedinţi. El a criticat sistemul de vot indirect pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean, subliniind că votul uninominal ar fi fost mult mai corect. "Mi-aş fi dorit vot uninominal, o confruntare directă, pentru că am fost protagonist în 2008, când m-am luptat cu PSD şi cu Gavril Mîrza pe vot uninominal. Am pierdut în 2012 alături de partid şi de guvernul meu, ceea ce este firesc într-o democraţie, dar cel mai aproape de realitate ar fi fost votul direct", a spus Flutur. Liderul liberal a precizat că pentru alegerile locale PNL trebuie să pregătească 2.137 de candidaţi, din care 114 pentru funcţia de primar, 1.976 pentru consiliile locale şi 47 pentru Consiliul Judeţean.
"O resursă umană uriaşă pe care partidul trebuie să o pregătească în perioada următoare şi trebuie să acţionăm foarte responsabil ca să găsim cei mai buni oameni. Mai avem nevoie de cel puţin 2.000 de oameni care să fie prezenţi în secţiile de votare, în birourile de circumscripţii. Avem în vedere mobilizarea resursei umane a PNL extrem de serios pentru a găsi cei mai buni candidaţi", a mai spus Gheorghe Flutur.