Deputatul Alexandru Băişanu a fost demis din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a fostului PNL. Decizia a fost luată ieri în şedinţa Biroului Permanent Naţional al fostului PNL cu unanimitate de voturi. În urma demiterii din această funcţie, Alexandru Băişanu îşi pierde şi postul de copreşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a noului PNL, rezultat în urma fuziunii cu PDL. Tot ieri, conducerea centrală a fostului PNL a decis şi dizolvarea Biroului Permanent Judeţean al fostului PNL Suceava şi numirea unui nou birou, cu 49 de membri. În acelaşi timp, Biroul Permanent Naţional a decis, tot ieri, ca funcţia de preşedinte al fostului PNL Suceava să fie preluată de deputatul de Vatra Dornei, Dumitru Pardău, care va ocupa şi postul de copreşedinte al noului PNL, alături de senatorul Gheorghe Flutur.
Alina Gorghiu: decizia a fost luată pentru ineficienţă în activitatea politică
Hotărârea cu privire la demiterea lui Alexandru Băişanu a fost confirmată de preşedintele la nivel naţional al fostului PNL, Alina Gorghiu. Contactată telefonic, aceasta ne-a declarat că Alexandru Băişanu a fost destituit din funcţie, iar Biroul Permanent Judeţean al fostului PNL a fost dizolvat pentru „ineficienţă în activitatea politică”. „Biroul Permanent Naţional a decis printr-un vot unanim demiterea lui Alexandru Băişanu din funcţia de preşedinte al PNL Suceava, precum şi dizolvarea Biroului Permanent Judeţean, adică formula de echipă pe care el a ales-o. Decizia a fost luată pe motiv de ineficienţă în activitatea politică şi a trecut cu largă majoritate de voturi”, a spus Alina Gorghiu. Ea a subliniat că propunerea de demitere a lui Alexandru Băişanu a fost făcută în urma discuţiilor pe care conducerea centrală a fostului PNL le-a avut recent, în judeţul Suceava, cu primarii, aleşii locali, dar şi cu membri ai partidului. Alina Gorghiu a precizat că propunerea de a-l numi pe Dumitru Pardău în funcţia de preşedinte interimar al PNL Suceava s-a făcut tot la sugestia primarilor şi aleşilor locali liberali. Ea a mai spus că noua componenţă a Biroului Permanent Judeţean al fostului PNL Suceava urmează să fie transmisă organizaţiei judeţene.
„Este o decizie care a coagulat parlamentarii şi aleşii locali ai PNL Suceava. Este o formulă de conducere echilibrată, pentru câştigarea alegerilor locale în judeţul Suceava şi ulterior a celor parlamentare. Trebuie spus că în cadrul şedinţei de ieri, toată lumea i-a mulţumit domnului Băişanu pentru activitatea sa. Decizia luată nu înseamnă că nu recunoaştem sprijinul pe care l-a reprezentat pentru PNL Suceava, însă funcţiile nu sunt pe viaţă şi, ca orice schimbare, sperăm că va aduce mai mult bine”, a spus liderul PNL. Ea a adăugat că Alexandru Băişanu nu a fost prezent la şedinţa în care a fost demis, informând Biroul Permanent Naţional că nu poate participa la întrunire.
Dumitru Pardău: "Vreau să aduc echilibru în activitatea PNL"
Noul lider al fostului PNL Suceava şi copreşedinte al actualului PNL, deputatul Dumitru Pardău, a mulţumit pentru încrederea acordată de conducerea centrală a partidului, subliniind că în noua sa funcţie îşi doreşte să aducă echilibru în activitatea liberalilor. „Îmi doresc să aduc echilibru în activitatea PNL, să ne implicăm mai mult în toate evenimente politice şi în activităţile noului PNL”, a spus Dumitru Pardău. El a declarat că îşi doreşte să facă echipă cu cei din fostul PDL, obiectivul principal fiind câştigarea alegerilor locale din judeţul Suceava de anul viitor, respectiv obţinerea a cât mai multor mandate de primar pentru PNL, precum şi majoritatea în Consiliul Judeţean Suceava.
„Îmi dau seama ce responsabilitate implică această funcţie de preşedinte al fostului PNL Suceava, nu este uşor, dar sper că totul va fi în regulă. Îi cunosc foarte bine şi pe cei din fostul PDL şi cu înţelepciune vom găsi soluţiile cele mai bune pentru a colabora şi pentru a câştiga alegerile. Şi de acum înainte nu mai vrem să fim subiect de discuţii şi scandaluri la nivel naţional”, a mai declarat noul lider liberal.
El a explicat că în noul Birou Permanent Judeţean sunt reprezentanţi liberalii din toate zonele judeţului. Din primele informaţii, din acest birou fac parte senatoarea Steliana Miron, primarii din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, Siret, Adrian Popoiu, şi Gura Humorului, Marius Ursaciuc, precum şi toţi ceilalţi primari liberali. Având în vedere că Alexandru Băişanu este parlamentar, el va face parte din noul Biroul Permanent Judeţean, asta în situaţia în care va rămâne în continuare în partid. Pardău a mai spus că în perioada următoare va avea loc o şedinţă a noului Birou Permanent Judeţean, în care vor fi stabiliţi reprezentanţii fostului PNL în Comitetul Judeţean Executiv al noului PNL.
Dumitru Pardău se află la al treilea mandat de deputat şi este membru al PNL din anul 2003.
Alexandru Băişanu şi-ar putea regândi orientarea politică
Surse din rândul liberalilor au declarat că lui Alexandru Băişanu i-ar fi fost oferită funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, însă deşi la început a acceptat, în cele din urmă a decis să refuze propunerea. Odată cu excluderea din conducerea fostului PNL Suceava, lui Alexandru Băişanu i se reduc în mod considerabil şansele de a mai candida din partea liberalilor pentru funcţia de primar al Sucevei, una dintre cele mai mari dorinţe ale fostului lider liberal. Trebuie spus că după demiterea din funcţia de preşedinte al fostului PNL Suceava, Alexandru Băişanu nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri.
După demitere, nu este exclus ca Alexandru Băişanu să se reorienteze către un alt partid pentru a putea candida pentru Primăria Suceava, unele dintre cele mai posibile variante fiind trecerea lui la PSD, ALDE sau UNPR. În condiţiile în care social-democraţii suceveni nu au anunţat încă un posibil candidat pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, varianta înscrierii lui Alexandru Băişanu în PSD pentru a candida este una cât se poate de plauzibilă.
Alexandru Băişanu se află la primul mandat de deputat, el ocupând funcţia de preşedinte al PNL Suceava din anul 2009. Rămâne de văzut dacă Băişanu va contesta decizia conducerii centrale cu privire la demiterea sa şi dacă va continua să facă politică în noul PNL Suceava.
Ioan Balan: "Am speranţa că lucrurile vor intra pe un făgaş normal"
Tot ieri, copreşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a noului PNL, deputatul Ioan Balan, ne-a declarat că nu vrea să comenteze decizia luată de conducerea centrală a fostului PNL, însă şi-a exprimat speranţa că pe viitor lucrurile vor intra pe un făgaş normal. „Este o decizie a fostului PNL. Nu s-au consultat cu noi şi nu am ştiut despre o astfel de decizie. Am aflat şi noi la finalul Biroului Permanent Naţional al fostului PNL. Am speranţa că lucrurile vor intra pe un făgaş normal şi că va fi mai multă implicare în activitatea din interiorul partidului şi mai puţin în exterior”, a spus Ioan Balan. El a adăugat că aşa cum îl cunoaşte pe deputatul Dumitru Pardău, acesta este un om echilibrat şi care vrea să facă echipă.
(10 sep 2015, 11:18:05
N-a ști nimeni că m-am dus
Bine c-a-nfrunzit pădurea
Numa m-or vedea că nu-s”
-----
Și ăsta e doar ÎNCEPUTUL SFÂRȘITULUI pentru quellboss.
Debutul dezastrului.
or să urmeze afundări din ce în ce mai înnămolite în mocirla celor de la ANI, DNA și ANAF.
Săndel a fost avertizat, în mod dezinteresat și fără părtinire, că e vremea să se liniștească.
Dar Săndel- viclean puradel de casă, a crezut că s-a născut sub zodia vreunei găuri negre stelare și poate la nesfârșit să îngâne cântecelul cu „Zece elefanți / se legănau / pe o pânză e păianjen...”
Iaca poznă să s-o strâcat pânza de păianjen și o căzut elefanții în mocirlă.
Io*, să fiu în locul quellbosului, aș începe să pun trebile la punct:
- aș aduna staborul cumătrilor și al puradeilor ca să-i instruiesc în legătură cu ce și cât să declare când or să fie citați;
- m-aș apuca să fac curățenie strașnică prin hârtoage, atât cele contabile cât și simple notițe prizărite;
- aș trasa sarcini clare ce face Adelush într-o ipotetică situație, cu ce fonduri trăiește și cum o să se descurce;
- aș plăti cu anticipațiile toate taxele de studii ale prințeselor- pirande, inclusiv lecții de călărie, pian, balet, bune-maniere, muzică, geografie și gherghef;
- nu în ultimul rând, mi-aș aduce aminte de vremile din armată, când deasupra dulapului stătea ranița cu quiloței, ciorăpei, gamelă, tacâmuri, bidonaș, cască, pătură, rație de hrană, ustensile de igienă, prosop etcaetera.
Ar fi dovadă de matură și înțeleaptă prudență ca să pleci acătării din casă, ca OMUl, cu valijoara în mânuri, și nu ca orice bagabont, încadrat între 2 mascați și cu hanoracul camuflând încheieturile încătușate.
Părerea mea!