Social-democraţii suceveni consideră că proiectul de hotărâre de Consiliu Local iniţiat de PDL cu privire la înfiinţarea unei grădiniţe noi în cartierul Obcini, în actualul sediul al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, este un demers politicianist, menit să abată atenţia de la conflictul dintre PDL şi fostul PNL din Suceava. Într-un comunicat de presă al grupului de consilieri locali PSD Suceava se precizează că după ce a determinat majorarea în 2014 a investiţiilor din bugetul local în şcolile sucevene, PSD susţine investiţii în grădiniţe moderne şi şcoli în toate cartierele sucevene şi pentru bugetul pe 2015.
Consilierul local PSD Tiberius Brădăţan a declarat ieri că „proiectul de hotărâre al PDL în legătură cu înfiinţarea unei grădiniţe în cartierul Obcini, care nu a fost depus timp de zece ani, cât s-a aflat PDL la conducere în municipiul Suceava şi pe plan naţional, este un demers politicianist care are menirea să acopere conflictul intern de la Suceava dintre PDL şi vechiul PNL. Acest conflict are în centrul atenţiei protecţia doamnei Adela Băişanu la șefia Casei de Asigurări de Sănătate Suceava și a doamnei Camelia Chitul la șefia Casei de Pensii Suceava, prima protejată de deputatul Alexandru Băişanu, iar cea de-a doua de deputatul Ioan Balan. Deşi amândoi au înţeles directiva lui Klaus Iohannis, în sensul că procedând altfel, electoratul va percepe noul PNL la putere. Asta în sensul că nu poţi să deţii 70% din conducerea instituţiilor deconcentrate la nivelul judeţului Suceava şi să te declari în opoziţie”.
Tiberius Brădăţan a precizat că fiecare dintre cei doi deputaţi doreşte să plece din funcţii protejaţii celuilalt, dorind să rămână în funcţii propriii protejaţi. El a arătat că acest conflict dintre Alexandru Băişanu şi Ioan Balan este de notorietate, lucru demonstrat şi de faptul că la ceremonia organizată de 1 Decembrie la monumentul eroilor din cimitirul Pacea au depus coroane separate, după care s-au așezat în grupuri diferite la parada militară, la care se adaugă şi certurile din presă cu privire la deconcentratele din judeţul Suceava.
„Surse din interiorul PDL ne-au precizat că amatorismul și lipsa de soluţii reale a atins cote maxime la şedinţa din sediul PDL în care s-a discutat despre înfiinţarea unei grădiniţe în cartierul Obcini. Asta deoarece s-a discutat despre naţionalizarea blocului Armatei şi a blocului E.ON din Obcini, alături de naţionalizarea sediului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava. Le sugerăm totodată consilierilor PDL şi PNL să poarte o discuţie cu directorul PDL-PNL al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, Vasile Oşean, poate reuşesc să preia sediul prin proces verbal”, a mai spus consilierul local PSD.
Brădăţan anunţă că PSD susţine deschiderea de noi grădiniţe şi în alte cartiere sucevene
Tiberius Brădăţan a adăugat că reprezentanţii PSD din Consiliul Local Suceava consideră că până la găsirea unei soluţii reale cu privire la înfiinţarea unei grădiniţe în Obcini se poate asigura, prin eforturi comune, funcţionarea acestei instituţii de învăţământ în fosta grădiniţă de pe Aleea Trandafirilor, de lângă magazinul Bucovina, actualul sediu al PDL-PNL. Tiberius Brădăţan a arătat că dacă acest lucru se va întâmpla, PSD Suceava urmează să le pună la dispoziţie un microbuz copiilor din Obcini pentru a-i transporta la grădiniţa de pe Aleea Trandafirilor, care va pleca în fiecare dimineaţă la ora 7:45 din faţa Bisericii Sf. Cruce din acest cartier.
„Conştienţi că mai sunt multe de realizat, consilierii locali PSD împreună cu alţi colegi care au acceptat să se alăture iniţiativelor PSD şi-au propus înfiinţarea unor grădiniţe moderne în cartierele sucevene cu număr mare de copii preşcolari, care să justifice aceste investiţii. Unul dintre cartierele sucevene care respectă această cerinţă este cartierul Obcini, pentru care consilierii PSD au formulat un amendament de mandatare a primarului astfel încât în termen de 90 de zile să prezinte toate soluţiile de înfiinţare a unei grădiniţe cu program prelungit, amendament respins în ședinţa trecută de consilierii PDL şi PNL, a căror variantă unică a fost cea de preluare a sediului Agenţiei de Protecţie a Mediului, propunere considerată de o parte dintre consilieri populistă, nefundamentată de specialişti”, a declarat Tiberius Brădăţan.
El a explicat că această clădire a fost ridicată de Ministerul Mediului pe un teren concesionat de la primărie, structura clădirii nou construite fiind specifică unui sediu de instituţie publică, cu laboratoare şi birouri, total neadecvată funcţionării unei grădiniţe. Brădăţan a precizat că cei de la PDL nu au prezentat date cu privire la cheltuielile pentru modificările necesare, la dotările şi la preluarea legală a unei clădiri aparţinând Ministerului Mediului. „Sesizând diletantismul soluţiei PDL, inducerea în eroare a sucevenilor prin omisiune sau prin necunoaşterea situaţiei propuse, consilierii PSD au solicitat primarului prezentarea mai multor variante deoarece această investiţie, conform raportului de specialitate al primăriei, este prevăzută în Lista proiectelor prioritare privind exerciţiul financiar al Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020 pe Programul Operaţional Regional axa nr. 10 <Dezvoltarea infrastructurii educaţionale> care urmează a fi aprobat în Consiliul Local, asta în condiţiile în care consilierii mandataţi de populaţia Sucevei vor dori să pună interesul cetăţenilor deasupra unor declaraţii populist-politicianiste. De asemenea, consilierii PSD solicită primarului Sucevei elaborarea unui studiu de oportunitate pentru identificarea soluţiilor de înfiinţare și a altor grădiniţe în alte cartiere, un exemplu fiind centrul oraşului, acolo unde numărul preşcolarilor este vizibil crescut, iar realocarea fostei grădiniţe în care îşi are sediu un partid fluctuant ar putea fi o soluţie cu adevărat viabilă. PSD consideră că rezolvarea unor probleme cu care se confruntă cetăţenii municipiului Suceava nu trebuie afectată de lipsa de profesionalism şi de interese politice”, a încheiat Tiberius Brădăţan.
( 9 dec 2014, 18:56:12