Zece inițiative legislative, opt declarații politice, 23 de întrebări adresate Guvernului, zece interpelări la adresa Guvernului și două la adresa prim- ministrului reprezintă bilanțul senatorului PSD de Suceava Ovidiu Donțu, la finalul celei de-a doua sesiuni parlamentare, bilanț făcut public în cadrul unei conferințe de presă organizată sâmbătă la sediul partidului. La acestea se adaugă prezența de sută la sută în plenul Senatului, la Comisia juridică a acestui for legislativ, la Comisia pentru revizuirea Constituției și la Comisia specială din care face parte.
Donțu a declarat dintre cele zece inițiative legislative ale sale una a devenit lege, cea privind înființarea parcurilor industriale. El a reamintit de intenția sa de a dezvolta un asemenea parc industrial în municipiul Suceava, pe platforma de la Termica. Printre inițiativele legislative aduse în prim-plan de senatorul social-democrat se numără cea care vizează modificarea Codului Muncii prin introducerea contractului de muncă temporară, cea privind intonarea Imnului Național și folosirea sigiliilor României în mod obligatoriu de către autoritățile publice sau cea care face referire la majorarea alocației de stat pentru copii de la 42 de lei la 100 de lei.
”O altă inițiativă legislativă se referă la Legea dialogului social, iar o alta este inspirată din realitățile Sucevei. Am identificat faptul că în domeniul termoficării dacă are loc o reorganizare legislația actuală ar putea să ne aducă în situația ca o societate a Consiliului Local Suceava care să se ocupe cu transportul și distribuția agentului termic ar trebui să se încadreze la gestiune indirectă și ar trebui să participe la o licitație organizată de Primăria Suceava. Am propus o inițiativă legislativă prin care dacă o municipalitate își poate înfiinţa o societate comercială privind transportul și distribuția energiei termice, acest serviciu public să fie transferat acestei societăți prin gestiune directă”, a spus Donțu.
15 luări de cuvânt în plenul Senatului
Referindu-se la cele opt declarații politice ale sale, Donțu a declarat că unele au vizat chestiuni juridice, iar altele Codul Silvic și Constituția. Printre cele 23 de întrebări adresate Guvernului se regăsesc și întrebări care vizează realizarea sistemului de alimentare cu apă în Mălini, centura ocolitoare a municipiului Fălticeni, obiectivele cu fonduri europene care vor intra la finanțare în perioada 2014- 2020, noul spital din Fălticeni, raportul MCV, investiții în școli, problematica contabililor din România, decontarea transportului privind naveta elevilor și situația deponenților la BRD pentru cumpărarea de autoturisme Dacia.
”Am adresat zece interpelări Guvernului în care am cerut protecție sporită pentru consumatori în raport cu băncile și decontarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile în cadrul proiectelor europene. În una din cele două interpelări adresate prim-ministrului m-am referit la situația deponenților la BRD care și-au transferat depozitele pentru cumpărarea de mașini Dacia. Cei care aveau depozitele la CEC și-au primit înapoi banii, iar cei de la BRD nu, și mi s-a părut o mare nedreptate. O altă interpelară către premier a vizat noul acord cu FMI. Am luat de 15 ori cuvântul în plenul Senatului și mi-am spus părerea în diverse chestiuni”, a mai spus Ovidiu Donțu.
(27 ian 2014, 13:41:15
"miel" ? Bucovina este stearsa de pe harta din cauza ta si a "colegilor tai de partid" ! Multumim HOTILOR !