Preşedintele democrat-liberalilor suceveni, senatorul Gheorghe Flutur, consideră că judeţul Suceava nu contează pentru actuala guvernare USL, lucru demonstrat de blocarea majorităţii investiţiilor importante. Gheorghe Flutur a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că este trist, „şi toţi sucevenii ar trebui să fie trişti” pentru ceea ce s-a întâmplat în anul 2013 în judeţul Suceava. Flutur a precizat că în cursul acestui an, guvernarea USL a blocat investiţii precum şoseaua de centură a Sucevei, dar şi rutele ocolitoare din Fălticeni şi Rădăuţi, modernizarea drumurilor naţionale Suceava – Botoşani, şi Iacobeni – Borşa, pârtia de schi de pe Rarău, construcția Centrului Cultural Bucovina, dotarea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” cu un computer tomograf modern, proiectele de apă canal aprobate din Fondul de Mediu sau lucrările de îndiguire în localităţile Brodina sau Cornu Luncii.
„Sunt doar câteva exemple, care mă întristează, şi cred că pe toată lumea întristează lipsa unei perspective aici, la Suceava, în ceea ce priveşte alocarea de fonduri. Nu contăm. Poate că unii la început au spus că e un discurs politic, că suntem într-o dispută politică. Din păcate s-a adeverit ceea ce am spus: nu contăm. Şi acesta este cel mai grav lucru”, a spus preşedintele PDL Suceava. El a adăugat că ar fi putut să şi recunoască proiectele bune din judeţul Suceava, precizând că singurele lucruri pe care le-a mai auzit au fost despre înfiinţarea unui parc zoo.
„Putem să şi recunoaştem acolo unde se întâmplă câte ceva, dar deocamdată nu avem ce să recunoaştem, pentru că încă sunt pe proiectele iniţiate şi demarate de mine şi de echipa mea”, a ţintu să precizeze Gheorghe Flutur.
Liderul PDL Suceava a făcut referire şi la proiectul de construcţie a unui centru intermodal de transport la Dărmăneşti, amintind că deşi această investiţie a fost aprobată în perioada guvernării PDL, aceasta va fi realizată abia în anul 2017. Flutur a făcut referire şi la acuzaţiile aduse de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a spus că a ales ca locaţie pentru acest proiect o zonă inundabilă.
„Am înţeles prima dată că e într-o zonă inundabilă şi de asta nu se face. Cred că tot judeţul Suceava ar fi, după unii, în zonă inundabilă, motiv pentru care sunt ocolite investiţiile”, a arătat preşedintele PDL Suceava. El a mai spus că toate eforturile PDL pentru ca investiţiile majore din judeţul Suceava să fie continuate s-au izbit de refuzul USL. „A fost un an greu, plin de bătălii, în care obezitatea USL de 70% a făcut să nu ne audă”, a mai spus Flutur.
Flutur: „Observ o lipsă de vlagă în promovarea Bucovinei”
Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a precizat că a observat şi o apatie şi o lipsă de vlagă în promovarea Bucovinei, ceea ce se poate vedea şi în procentul de ocupare a unităţilor de cazare din judeţul Suceava în perioada sărbătorilor de iarnă. „Sunt la 70 – 80% din capacitate, dar e loc de mai mult. Toate evenimentele care ar trebui făcute pentru promovarea zonei ar trebui să fie făcute cu suflet. De ce moare Asociaţia <Produsîn Bucovina>şi de ce alte evenimente care deveniseră un brand nu se mai fac? Doar pentru că veneau de la noi, care astăzi suntem în opoziţie. Şi nu cred că este corect”, este de părere liderul PDL Suceava. El a subliniat că Bucovina este mai puţin promovată comparativ cu zonele Braşov, Sibiu sau Alba Iulia. „Cred că le trebuie o injecţie de vlagă celor care au datoria să promoveze Bucovina mai mult”, a încheiat Flutur.