Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, consideră că USL guvernează împotriva mediului de afaceri, motiv pentru care România urmează să intre în recesiune. Flutur a arătat că pentru a evita această situaţie este necesară o reducere a fiscalităţii, arătând că USL procedează exact invers, introducând noi impozite şi taxe.
„Premierul Ponta a recunoscut eşecul politicilor sale economice. Menţionând scăderea veniturilor din impozitul pe profit, el a recunoscut de fapt că guvernarea USL nu a realizat stimularea economiei, ci frânarea ei. Mediul de afaceri din România e suprataxat şi a reacţionat în mod logic prin restrângerea activităţii. În plus, atunci când ramuri industriale întregi sunt afectate de insolvenţă şi faliment, e evident că statul nu mai are ce colecta, nici impozit pe profit, nici contribuţii la asigurări sociale, nici TVA din vânzarea bunurilor care s-ar fi putut produce. Astfel, putem afirma că actuala guvernare USL este o guvernare contra creşterii economice”, a declarat liderul democrat-liberalilor suceveni. Gheorghe Flutur a subliniat că PDL susţine în continuare introducerea cotei unice de 12%, acest lucru urmând să stimuleze mediul de afaceri, şi indirect va duce la o creştere economică şi la o creştere a veniturilor bugetare pe termen mediul şi lung.
Flutur susţine că o creştere economică reală nu se poate obţine „cu biciul”, aşa cum face USL, şi nici nu poate fi impusă prin Hotărâri de Guvern. Senatorul PDL a precizat că firmele din România „nu trebuie să fie pedepsite pentru comportamentul lor uneori sceptic şi defensiv”, această atitudine fiind una raţională, „în faţa unui Guvern ostil”.
“USL practică politici stângiste rigide, crezând că va extrage mai multă valoare pentru buget din supraimpozitare, în loc să lase economia să producă şi să colecteze surplus din creşterea economică. Şi mai grav, Victor Ponta consideră că soluţia nu e relaxarea fiscală, ci întărirea controlului prin sancţiuni pentru firmele care intră <cu rea-credinţă> în insolvenţă. Aşa cum s-a dovedit la introducerea cotei unice în 2005, o reducere a fiscalităţii inteligent făcută creşte încasările bugetare şi stimulează creşterea economică”, a încheiat Gheorghe Flutur.