Senatorul PSD Ovidiu Donţu este singurul parlamentar sucevean care va face parte din Comisia pentru revizuirea Constituţiei României. În cadrul şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului a fost aprobată constituirea Comisiei comune pentru elaborarea propunerii legislative de modificare a Constituţiei, precum şi componenţa acesteia. Comisia va fi condusă de preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi va avea 23 de membri. PSD va avea nouă membri în cadrul acestei comisii pentru revizuirea Constituției, unul dintre aceştia fiind senatorul PSD din Colegiul Fălticeni, Ovidiu Donţu. Preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, este de profesie jurist şi deţine un master în ştiinţe politice. Donţu mai are şi un certificat profesional în management şi a absolvit studii aprofundate de drept internaţional la Institutul Internaţional pentru Drepturile Omului, la Strasbourg. Ovidiu Donţu are o experienţă juridică de 15 ani, a fost membru al Comisiei juridice din Consiliul Local Suceava şi a ocupat funcţiile de director general şi preşedinte executiv la Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, director al Agenţiei pentru Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit şi director al Cancelariei Instituţiei Prefectului Suceava.
Ovidiu Donţu ne-a declarat că obiectul revizuirii Constituţiei României îl constituie îmbunătăţirea regimului juridic al drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, în special dreptul la apărare, inviolabilitatea domiciliului, protecţia vieţii familiale şi private, secretul corespondenţei şi dreptul de proprietate.
„De asemenea, ne propunem simplificarea procedurilor legislative, în sensul în care avem nevoie de legi mai simple, mai clare şi pentru popor. Obiectul revizuirii Constituţiei îl constituie şi diminuarea numărului de parlamentari la 300, sancţionarea traseismului politic prin pierderea mandatului, stabilirea clară a raporturilor constituţionale între Guvern şi preşedinte României şi între Guvern şi Parlament. Şi aici mă refer la diminuarea posibilităţii de angajare a răspunderii Guvernului în cascadă, şi restricţionarea regimului juridic al delegării legislative. De asemenea, se are în vedere modificarea regimului constituţional al moţiunii de cenzură într-o moţiune de neîncredere, precum şi introducerea regiunilor, care va permite administraţiilor locale să se racordeze la beneficiile de care se bucură România în calitate de stat membru al UE”, a declarat Ovidiu Donţu, care a mai adăugat că modificarea Constituţiei se va face şi în sensul întăririi independenţei justiţiei.
(14 feb 2013, 13:40:36
se jeleşte, se uită la tv şi ia decizii .. tendenţioase
sper ca juristul Donţu să fie un real pândar
şi să sară (cum a mai făcut-o) când a corupţie miroase