Democrat-liberalii suceveni vor analiza astăzi rezultatele obţinute la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie 2012. Conducerea PDL Suceava se va întruni în cursul acestei zile în şedinţa Colegiului Director al organizaţiei judeţene, pe ordinea de zi fiind două puncte, analiza rezultatelor alegerilor şi stabilirea priorităţilor politice pentru anului 2013.
Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a ţinut să sublinieze că pe ordinea de zi a şedinţei nu se află şi eventuale excluderi ale unor membri ai acestui partid. Asta în condiţiile în care, după alegerile parlamentare, în cadrul PDL au existat propuneri ca primarii sau consilierii locali şi judeţeni care au sprijinit contracandidaţii ARD să fie excluşi din partid.
„PDL nu are pe ordinea de zi excluderi din partid, ci aducerea de oameni noi. Strângem rândurile pentru a crea o structură care să apere populaţia şi aleşii locali de abuzurile actualei puteri”, a ţinut să precizeze Flutur. El a mai adăugat că PDL Suceava trebuie să fie principalul partid de opoziţie din judeţ şi să monitorizeze în permanentă ce face actuala putere. „PDL Suceava a fost şi rămâne una dintre cele mai puternice filiale ale acestui partid. În cadrul şedinţei Colegiului Director al PDL Suceava trebuie să fim corecţi şi să analizăm ce nu a mers la alegerile parlamentare şi să încercăm să corectăm. Prioritatea este să fim principalul partid de opoziţie, să monitorizăm actuala putere şi să-i sprijinim pe aleşii locali şi pe primari pentru a atrage fonduri pentru proiectele europene şi guvernamentale”, a declarat liderul PDL Suceava.
Gheorghe Flutur a criticat USL, precizând că actuala putere face exact ceea ce a criticat când PDL se afla la guvernare. „Din prima zi de guvernare a căzut masca de pe figura USL. Tot ceea ce au criticat la noi au început ei să facă din prima zi de guvernare. Ceea ce au spus ei când erau în opoziţie a fost doar de campanie electorală. Când au ajuns la guvernare se vede clar că acceptă aceste măsuri, numai că încearcă să le cosmetizeze”, a mai spus Gheorghe Flutur, care a criticat măsurile luate de Guvernul USL cu privire la creşterea taxelor şi impozitelor, dar şi cele prin care „va fi reintrodus impozitul forfetar, dar şi taxa auto, însă sub forma timbrului de mediu”.