Campania electorală pentru alegerile parlamentare prezintă la Suceava particularităţi nemaiîntâlnite în toată ţara.
De la presiunile şi ameninţările zilnice asupra oamenilor de rând, până la executarea administrației locale, de la ruperea afișelor electorale şi până la distrugerea bannerelor, nimic nu le scapă.
Ceea ce se întâmplă acum depășește se pare şi campania electorală a Frontului Democrat Popular din anul 1946.
Dorința de reinstaurare a partidului unic a baronilor locali USL este atât de mare, încât este călcat totul în picioare de o furie demnă de o cauză mai bună.
În zona Fălticeni acționează „Clanul sportivilor” sub comanda baronaşului de Forăşti aflat la cea de a patra legislatură.
Nu contează convingerile oamenilor, nu contează opțiunile lor, nu contează relațiile interumane firești. Contează forța, amenințarea, umilința la care oamenii sunt supuși. Este folosit întregul arsenal al administrațiilor locale, fel de fel de trepăduși plătiți din bani publici care, de teamă că își pierd funcțiile umile, ei execută întocmai şi în timp ordinele politice ale șefilor USL.
Un lucru extrem de grav se întâmplă cu presiunile în cazul primarilor PDL.
Nu-i vorba de convingere, nu-i vorba de promisiuni (pentru că efectiv nu au ce primi), e vorba de amenințări directe, sugerate, din păcate, de șeful administrației județene, care a preluat tot ceea ce a practicat Mîrza în lunga guvernare (DEZBINĂ ŞI STĂPÂNEŞTE).
Nimeni şi nimic nu-i poate opri; instituții subordonate unor trepăduși politici, toți apărându-și pielea de furia USL-istă.
Marea fraudă electorală pregătită de Dragnea şi ai lui se pare că îşi va face efectul şi în Suceava. Oamenii își vor da seama probabil prea târziu şi se vor întreba, ca şi la alegerile locale, cum a fost posibilă eliminarea lui Flutur sau Tofan după importantele realizări ?!
Ce se întâmplă acum? Totul este blocat: economie, investiție, administrație. Au rămas promisiunile demagogice şi atât.
Treziți-vă, oameni buni, până nu-i prea târziu! Mai este timp pentru gândul cel bun.
Economist Corneliu Popovici, candidat politic pentru Senat în Colegiul nr. 3
(25 nov 2012, 15:43:47
Primului director schimbat, Octavian Perju, inginer constructor, seful Directiei tehnice, se spune ca i s-a sugerat sa-si dea demisia. Postul lui a fost ocupat prin examen (concurs cu un singur candidat) de Anton Nafornita, inginer energetician (!!!), membru PSD. Despre acesta se zvoneste, s-a scris si in presa locala a vremii, ca a fost implicat in jocul piramidal Delphin.
Următorii doi directori lasati fara „obiectul muncii” au fost Corneliu Monoranu şi Constantin Parasca. Lor nu le-a sugerat nimeni sa-si dea demisia. Directiile pe care le conduceau au fost „reorganizate” (desfiintate). Corneliu Monoranu conducea Directia administratie publica locala. Are studii superioare tehnice de lungă durata absolvite cu diploma, studii postuniversitare in relatii publice si comunicare la SNPSA Bucureşti, studii de master în management public la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, certificat de manager de proiect, a fost directorul proiectului de modernizare a Muzeului de Arta „Ion Irimescu”.