Candidaţii USL Suceava Alexandru Băişanu şi Tiberius Brădăţan au discutat sâmbătă la amiază cu câteva sute de suceveni pentru a le prezenta programele şi proiectele pe care le vor susţine în calitate de parlamentari. Cei doi au fost prezenţi sâmbătă în parcarea unui hipermarket din Suceava, unde împreună cu staff-ul de campanie au împărţit pliante cu programele proprii pentru Parlament şi au discutat cu susţinătorii USL.
Liderul liberalilor suceveni şi candidatul USL pentru funcţia de deputat în Colegiul nr. 1 Suceava, Alexandru Băişanu, a precizat că împreună cu Tiberius Brădăţan va merge în fiecare cartier al Sucevei pentru a face cunoştinţă cu cât mai mulţi oameni şi pentru a le prezenta acestora „ceea ce avem de gând să facem în Parlamentul României”.
„Suntem îngrijoraţi de ceea ce ne oferă la momentul acesta partea adversă, respectiv fostul PDL, numit astăzi ARD. Observăm din ce în ce mai des atacuri la ceea ce noi încercăm să facem, la ceea ce noi încercăm să reparăm, şi anume ceea ce ei au reuşit să distrugă timp de patru ani de zile. Am văzut cum mint fără pic de bun-simţ, încercând să deturneze întreaga activitate a Parlamentului şi a actualului Guvern USL”, a declarat Băişanu.
Liderul PNL Suceava a subliniat că le va explica alegătorilor că trebuie să voteze candidaţii USL pentru ca aceştia să ajungă în Parlamentul României pentru a face schimbarea de care populaţia are nevoie, „schimbare care trebuie dusă până la capăt, până la vârf”.
„Trebuie să luăm atitudine şi să le spunem tuturor cetăţenilor din Suceava, şi din România, că USL este alternativa corectă, alternativa la Băsescu, care, iată, a intrat deja în competiţia electorală în mod gratuit, sprijinind o guvernare care a distrus România. Nu putem face minuni, sub nici o formă, dar putem în mod constant şi serios să rectificăm, rând pe rând, greşelile pe care ceilalţi le-au făcut”, a mai spus Alexandru Băişanu.
Brădăţan: „ Avem în faţă o răspântie de drumuri importantă şi trebuie să alegem calea corectă”
La rândul său, candidatul USL pentru funcţia de senator în Colegiul nr. 2 Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a ţinut să precizeze că orice întâlnire cu populaţia Sucevei este binevenită pentru „a lua pulsul cetăţii”. „Pulsul cetăţii ne arată că deşi unii ne atacă şi ne critică, suntem totuşi o societate bolnavă. Suntem o societate care are nevoie să se însănătoşească cât mai repede, să se pună pe picioare. Avem în faţă o răspântie de drumuri importantă şi trebuie să alegem calea corectă. Calea corectă pe 9 decembrie cred că va fi calea USL. Şi nu concep altă variantă pentru Suceava decât acest tandem, un profesor universitar, Alexandru Băişanu, şi un medic universitar, cu voia dumneavoastră doctorul Tiberius Brădăţan, doi oameni care trebuie să reprezinte vocea sucevenilor în Parlamentul României”, a spus candidatul USL în Colegiul de Senat nr. 2 Suceava.
Tiberius Brădăţan a spus că după data de 9 decembrie 2012, USL trebuie să aibă cât mai mulţi reprezentanţi în Parlamentul României, pentru a avea „o Suceavă puternică şi o Românie puternică”.
Brădăţan a criticat faptul că preşedintele României, Traian Băsescu a intrat în campania electorală pentru ARD, precizând că şeful statului sprijină „nişte oameni care promit fapte din inimă, dar care tot din inimă au făcut nedreptăţi acestei naţii”.
(19 nov 2012, 15:47:12
- impozit diferenţiat pe salariu
- reducerea TVA la producătrii agricoli de la 24% la 9%
- reducerea la jumătate a taxelor parafiscale
- control financiar de fond o dată la trei ani la IMM-uri
- scutirea de impozit pe cinci ani pentru IMM-URI
- refacerea sistemului de irigaţii şi îndiguiri
- împădurirea României
- bani pentru achiziţionare de cărţi de elevi şi studenţi
- masă caldă pentru elevii din ciclul primar
- 50.000 de noi locuri în grădiniţe şi creşe
- deduceri fiscale pentru profesori şi doctori
- referendum pentru demiterea politicienilor traseişti
- preşedintele poate iniţia referendum doar la propunerea Guvernului sau Parlamentului
- eliminarea cvorumului de prezenţă la referendum
- preşedintele, obligat să numească premierul din partea majorităţii parlamentare
- preşedintele va avea imunitate doar pentru declaraţii politice
- judecătorii şi procurorii, numiţi în funcţie de CSM
- judecătorii CCR, numiţi din rândul magistraţilor ICCJ
- Guvernul îşi angajează răpunderea o singură dată pe sesiune parlamentară
- deciziile CCR, întoarse cu două treimi din votul parlamentarilor