Candidatul USL pentru funcţia de senator în Colegiul nr. 2 Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a fost aplaudat la scenă deschisă de către locuitorii din Comăneşti, prezenţi în număr mare la întâlnirea electorală care a avut loc în această comună. În faţa celor câteva sute de locuitori din Comăneşti prezenţi la întâlnire, doctorul sucevean a accentuat nevoia ca medicii şi asistentele din sistemul sanitar să nu mai plece în străinătate din cauza problemelor financiare, el însuşi fiind în situaţia de a alege între cele două posibilităţi cu puţin timp în urmă. Un alt aspect prezentat de către Brădăţan, şi împărtăşit şi de către cei prezenţi, este necesitatea ca cei care vor fi aleşi în Parlamentul României „să se aplece cu mai multă grijă şi înţelegere la problemele oamenilor simpli, care sunt vizitaţi de către unii politicieni doar înaintea tururilor de scrutin”.
“Eu cred că bugetul unui stat trebuie gândit pornind de la cerinţele omului nevoiaş, tocmai de aceea mă regăsesc în programul de guvernare al USL, care prevede compensarea cu 90% a medicamentelor pentru oamenii cu venituri mici”, a spus Tiberius Brădăţan.
Alături de Tiberius Brădăţan, la întâlnirea electorală au mai fost prezenţi candidatul USL la Camera Deputaţilor în Colegiul nr. 3 Cajvana, Gavril Mîrza, şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.
Tiberius Brădăţan a vizitat locuitorii din satul Humoreni
În acelaşi timp, Tiberius Brădăţan a vizitat şi comunitatea din satul Humoreni, prilej cu care a discutat cu localnicii despre problemele pe care aceştia le au. Pe toată durata deplasării, doctorul Brădăţan a fost însoţit de Gavril Mîrza, candidat USL în Camera Deputaţilor, cei doi ascultând necazurile sătenilor, nemulţumiţi de faptul că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean „a lăsat de izbelişte oamenii din această localitate” Brădăţan a subliniat că una dintre cele mai mari probleme ale humorenilor este starea drumului care leagă localitatea de satul Bălăceana, care devine impracticabil la fiecare ploaie. Doctorul Tiberius Brădăţan a remarcat şi starea de sărăcie în care trăiesc sătenii, în lipsa unor minime condiţii de igienă şi de confort.