Liderul democrat-liberalilorsuceveni, Gheorghe Flutur, consideră că municipiul Suceava trebuie să înceapă să se pregătească pentru a deveni capitala unei viitoare regiuni a României. Gheorghe Flutur, care candidează din partea ARD pentru un post de senator în Colegiul nr. 2 Suceava, a spus că autorităţile sucevene trebuie să se gândească încă de pe acum la spaţiile în care ar urma să funcţioneze viitoarele instituţii ale unei regiuni. Flutur a precizat că speră ca actuala conducere judeţeană să continue un proiect pe care a vrut să-l realizeze atunci când el a condus Consiliul Judeţean, şi anume amenajarea unei săli de şedinţă în curtea interioară a Palatului Administrativ.
„Este vorba despre un miniamfiteatru pentru viitorul Consiliu Regional de la Suceava. Sunt lucruri gândite şi cer administraţiei judeţene să se pregătească pentru ca Suceava să devină cu adevărat o capitală de regiune, aşa cum am început eu. Fac aceste precizări acum pentru că sunt proiectele politice ale mele pe care le voi susţine în calitatea de senator”, a declarat Gheorghe Flutur, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o în centrul Sucevei, acolo unde se construiesc cele două parcări subterane.
Prezent pe şantierul din centrul municipiului reşedinţă de judeţ, Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze că proiectul de modernizare a centrului civic al judeţului a fost promovat de el împreună cu primarul Ion Lungu.
„Totul a început prin Hotărârea de Guvern prin care municipiul Suceava a fost declarat pol de dezvoltare economică. Iar unul dintre marile proiecte pentru modernizarea Sucevei a fost acesta, cu o valoare de 28 de milioane de euro, care cuprindea şi acest centru civic. Şi mă refer aici la cele două parcări subterane care au 163 de locuri de parcare, cu o suprafaţă a parcărilor de 5.300 de metri pătraţi, şi circa 1,4 hectare spaţii amenajate la suprafaţă. Şi aici mă refer atât la spaţii verzi, cât şi tot ce înseamnă placarea zonelor din faţa Casei de Cultură şi a Palatului Administrativ”, a declarat Flutur.
El a spus că amenajarea centrului Sucevei a fost gândită în perspectiva în care municipiul reşedinţă de judeţ ar urma să devină capitală de regiune. El a mai spus că tot în cadrul proiectului de modernizare a centrului Sucevei au fost amenajate trei sensuri giratorii şi a fost reabiltată strada spre Centrul Cultural Bucovina, construit pe fosta locaţie a Cinematografului Modern. „Din păcate, acest Centru Cultural a intrat în conservare în momentul de faţă, şi cer Guvernului Ponta alocarea de fonduri, pentru că noi am alocat peste 70 de miliarde de lei vechi pentru această instituţie, care pe lângă destinaţia de cinematograf, trebuie să fie sediul Ansamblului <Ciprian Porumbescu>, să aibă o sală de teatru, precum şi alte săli corespunzătoare pentru viaţa culturală din Suceava”, a mai spus candidatul ARD pentru funcţia de senator în Colegiul nr. 2 Suceava.
Flutur spune că va iniţia o lege pentru transferul Casei Culturii la Primăria Suceava
Gheorghe Flutur a mai spus că unul dintre proiectele pe care le va susţine în calitate de senator va fi transferul Casei de Cultură a Sindicatelor în proprietatea Primăriei Suceava. Flutur a explicat că sindicatele ar urma să primească alte spaţii în compensare pentru cedarea clădirii Casei de Cultură. Liderul PDL Suceava a arătat că după preluarea Casei Culturii de către Primăria Suceava va fi nevoie de modernizarea acestei clădiri. „De asemenea, aici în centrul Sucevei trebuie să dăm drumul şi la proiecte. Şi vorbim aici de anveloparea blocurilor din zona centrală şi de schimbarea acoperişurilor”, a mai declarat Gheorghe Flutur.
(14 nov 2012, 12:33:23