Liderul judeţean al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că ARD Suceava a depus la Instituţia Prefectului documentul intitulat „USL- Au promis miere, au oferit fiere”, care zugrăveşte bilanţul guvernării USL la şase luni de zile. Flutur a arătat că cele şase luni de guvernare social-liberală au fost luni de minciuni, incompetenţă, abuzuri şi distrugere a reputaţiei internaţionale a României, subliniind că guvernarea USL a fost „cea mai nocivă guvernare pe care avut-o România în istoria sa recentă”.
„Am dorit să arătăm patru mari capitole. Dorim în primul rând să informăm populaţia şi să atragem atenţia asupra minciunilor dovedite, peste 30 până acum, enumerate aici despre guvernarea Ponta. Ce au promis şi ce au făcut. De la promisiunea că de a doua zi măresc salariile şi pensiile, reduc CAS, TVA la alimente şi ce s-a întâmplat în realitate. Apoi, un capitol care se referă la abuzurile USL la statul de drept în aceste şase luni. Al treilea capitol se referă la deteriorarea relaţiilor, sub guvernarae USL, cu UE şi SUA, principalii noştri parteneri, şi nu în ultimul rând efectele, pentru că e bine să ştie românii efectele acestei guvernări, nota de plată a guvernării Ponta. Poate că ni se poate reproşa cel puţin aici la Suceava că şase luni de zile opoziţia a tăcut, a fost firavă, nu s-a auzit. Au trecut şase luni şi cred că avem obligaţia ca partid de opoziţie, sperăm după 9 decembrie la putere, să arătăm oamenilor ce nu merge şi să venim cu propunerile noastre”, a declarat Flutur.
Flutur susţine că gestul ARD nu trebuie privit ca o răutate, ci ca un exerciţiu democratic
Flutur a ţinut să precizeze că gestul ARD Suceava nu trebuie privit ca o răutate, ci ca un exerciţiu democratic. El speră ca şi prin demersurile Prefecturii Suceava lucrurile semnalate de ARD în documentul respectiv să fie îndreptate. Preşedintele PDL Suceava a subliniat că cea mai importantă măsură propusă de ARD este reducerea cotei unice de la 16% la 12%, pe lângă alte măsuri precum creşterea salariului minim pe economie de la 700 de lei la 850 de lei în 2013 şi 1.000 de lei în 2015.