Cezar Cioată, candidat pentru un post de consilier judeţean din partea PP-DD, are mai multe obiective pe care le consideră prioritare pentru valea Bistriţei. Originar din Broşteni, Cezar Cioată este de părere că zona are un potenţial de dezvoltare extrem de ridicat, dar care, din păcate, nu a fost exploatat aşa cum se cuvine.
Prima condiţie pentru ca zona să crească ar fi aceea de a reface căile rutiere. Una dintre priorităţile pe care candidatul din partea PP-DD o va avea în calitate de consilier judeţean este aceea de a se zbate pentru asfaltarea drumului naţional 17B, care face legătura între Vatra Dornei şi Poiana Largului. Pe aceeaşi linie se înscrie şi refacerea drumului judeţean dintre Holda şi Tarniţa, dar şi pietruirea într-o primă fază a drumului comunal spre Neagra, pe o distanţă de minim 12 km.
Prin realizarea acestor obiective se poate trece şi la planul doi, respectiv dezvoltarea turismului, într-o zonă care oferă condiţii extraordinare.
„O altă idee pentru care voi milita este aceea de încurajare a micilor întreprinzători din bazinul Dornelor, prin deschiderea pieţelor de pe piaţa externă”, a arătat Cezar Cioată.
Planurile pentru Broşteni
În privinţa oraşului Broşteni, Cezar Cioată crede că trebuie realizate foarte multe lucruri. În primul rând ar fi vorba de reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, dar şi modernizarea staţiei de captare a apei şi a sistemului de distribuţie. O altă prioritate ar fi modernizarea centrului oraşului Broşteni şi refacerea reţelei stradale din colonie.
Un alt obiectiv al candidatului PP-DD pentru un loc în Consiliul Judeţean Suceava este acela de atragere de fonduri necesare construcţiei unei noi primării la Broşteni, în locul celei existente, care are o vechime de peste 200 de ani.
„Vreau ca la Broşteni să se construiască o primărie care să respecte standardele actuale, iar angajaţii şi contribuabilii să aibă parte de condiţii civilizate”, a declarat Cezar Cioată.
Acesta a mai adăugat că se va zbate şi pentru înfiinţarea unei străzi pietonale în faţa şcolii generale şi a casei de cultură, precum şi pentru achiziţionarea unei gunoiere prin care să fie eliminate focarele de infecţie existente acum.