Peste 1.000 de locuitorii din Vicovu de Sus au participat la lansarea candidatului PDL pentru funcţia de primar al acestui oraş, Vasile Iliuţ, eveniment care a avut loc în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care candidează din partea PDL pentru un nou mandat.
În urma întâlnirii, locuitorii oraşului şi-au declarat susţinerea pentru echipa Flutur-Iliuţ, cei prezenţi la discuţiile cu cei doi declarând că aceştia pot reprezenta şansa ca Vicovu de Sus să ajungă să aibă în mod real statutul de oraş.
În discursul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a ţinut să le explice celor prezenţi la întâlnire de ce în Vicovu de Sus au fost mai puţine proiecte decât în localităţile învecinate.
„Nu are rost să vorbim despre tot ce s-a întâmplat în judeţul Suceava. Şi vreau să vă spun ceea ce i-am spus şi primarului din Straja. Primarul din Straja a vrut să facă ceva şi m-a bătut la cap şi de 20 de ori pe zi şi a depus enorm de multe proiecte. Iar Straja s-a transformat în oraş, are apă, are canalizare, are drumuri asfaltate. Din păcate, aici, la Vicovu de Sus, avem o problemă cu voinţa puterii locale, a primarului. Pentru că dacă vrei să dezvolţi ceva trebuie să vrea şi primarul”, a declarat Flutur.
El a dat ca exemplu şi celelalte localităţi din apropierea oraşului Vicovu de Sus care au realizat proiecte de dezvoltare locală, amintind şi de comune cu primari PSD, precizând că toţi aceştia „au vrut să facă ceva”.
„Eu vă dau exemplul tuturor localităţilor din jurul dumneavoastră. Şi inclusiv primari PSD. Cel de la Gălăneşti a făcut proiecte şi merge înainte. Dar uitaţi-vă la Bilca, la Vicovu de Jos, la Brodina, Ulma, unde un primar PSD asfaltează până sus la Costileva. Am avut nevoie şi am nevoie de oameni care să vrea să facă. Însă poate că unii au obosit, pentru că sunt de prea mult timp”, le-a spus Flutur locuitorilor din Vicovu de Sus.
„Greşeala mare făcută de comunişti şi de PSD a fost că au făcut oraşele peste noapte
Gheorghe Flutur a amintit şi de inundaţiile care au afectat oraşul Vicovu de Sus, atunci când, în timp ce el a venit pentru a fi alături de locuitorii oraşului, actualul primar era plecat în concediu în Germania. „Este o realitate pe care vreau să v-o aduc aminte. Dincolo de asta, cu toate vremurile grele, şi aici, când a fost nevoie şi ni s-a cerut, am dat. Şi la liceu au fost nişte investiţii, dar trebuie mult mai mult”, a precizat Flutur.
Gheorghe Flutur a mai spus că după inundaţiile care au avut loc în 2008 şi 2010, pe Valea Sucevei a fost început un proiect mare pentru regularizarea cursului râului Suceava.
El a ţinut să sublinieze că transformarea comunei Vicovu de Sus în oraş a îngreunat obţinerea fondurilor europene pentru realizarea unor proiecte de dezvoltare locală. „Asta a fost greşeala capitală şi acum încercăm să o îndreptăm”, a declarat Gheorghe Flutur, care a ţinut să adauge că „greşeala mare făcută de comunişti şi de PSD a fost că au făcut oraşele peste noapte, fără să le creeze condiţii”.
Vasile Iliuţ: Candidez pentru că Vicovu de Sus trebuie să fie cu adevărat oraş
În ceea ce-l priveşte pe candidatul PDL pentru funcţia de primar în Vicovu de Sus, Vasile Iliuţ, acesta a ţinut să le mulţumească celor prezenţi la întâlnire, „pentru că aţi venit într-un număr atât de mare aici, ceea ce înseamnă că vă interesează viitorul oraşului Vicovu de Sus şi viitorul primar”.
El a precizat că s-a decis să candideze deoarece îşi doreşte ca locuitorii din Vicovu de Sus să aibă un trai mai bun, „iar copiii noştri să aibă un viitor mai fericit”.
„Dacă ne numim oraş, cred că într-adevăr trebuie ca Vicovu de Sus să fie un oraş adevărat şi să avem străzi asfaltate, reţele de apă şi canalizare”, a spus Vasile Iliuţ.
Candidatul PDL a subliniat că proiectele cele mai importante pe care vrea să le realizeze în Vicovu de Sus sunt construcţia reţelelor de apă şi canalizare în toate localităţile oraşului. Vasile Iliuţ a mai spus că printre proiectele sale se mai numără amenajarea centrului civic al oraşului, reabilitarea şi modernizarea celor opt unităţi de învăţământ şi construcţia a două grădiniţe cu program prelungit, amenajarea unei baze sportive şi înfiinţarea unei echipe de fotbal, amenajarea şi îndiguirea cursului râului Suceava, amenajarea unor zone de agrement şi a unor spaţii de joacă pentru copii, precum şi dezvoltarea mediului de afaceri, prin încurajarea, în primul rând, a iniţiativelor locale.
(23 mai 2012, 07:38:08