Prim-vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur consideră că depunerea mandatului de către Cabinetul Boc reprezintă un act de responsabilitate a premierului Emil Boc. Flutur a spus că demisia Guvernului a avut loc într-un moment în care s-a încheiat o etapă, care a însemnat atingerea obiectivelor pe care le-a avut cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială. „Pe de altă parte, cred că s-a văzut cu ochiul liber că premierul şi-a asumat măsuri nepopulare, dureroase, dar necesare în această etapă, care au avut o încărcătură mare de nemulţumiri sociale”, a spus Gheorghe Flutur.
Liderul PD-L a precizat că pentru următoarea perioadă trebuie găsită o formulă de guvernare care să aibă în vedere bunăstarea oamenilor.
„În ceea ce mă priveşte, sunt în măsură să-i mulţumesc lui Emil Boc pentru ceea ce a făcut pentru judeţul Suceava. Şi vreau să-i mulţumesc în numele locuitorilor acestui judeţ, unde investiţiile vorbesc de la sine aproape în fiecare localitate”, a încheiat Flutur.
Onofrei: Un nou Guvern va trebui să facă aceleaşi lucruri, numai că trebuie să le explice mai bine
La rândul său, prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, a declarat că demisia Cabinetului Boc face parte din exerciţiul democratic.
„Este greu de înţeles de ce un Guvern care a făcut ceea ce trebuie, lucruri demonstrate de statistici, nu a reuşit să fie înţeles şi de populaţia României”, a precizat Onofrei.
El a arătat că toate măsurile luate de Guvernul condus de Emil Boc ar fi trebuit să fie mai bine explicate populaţiei. „Ar fi trebuit ca aceste măsuri să fie explicate mai mult. Nu numaidecât să fie acceptate de către români, dar măcar să fie înţelese”, a subliniat prim-vicepreşedintele PD-L Suceava.
El a adăugat că un nou Guvern, oricare ar fi acesta, va trebui să ia aceleaşi măsuri care se iau în momentul de faţă în ţările din Europa, însă acestea ar trebui să fie explicate mult mai bine, astfel încât „Guvernul să aibă suport popular”. El a mai spus că şi solicitarea USL de a se organiza alegeri anticipate face parte tot din exerciţiul democratic.
„Organizarea de alegeri anticipate este o cerinţă a opoziţiei care ar vrea să vină mai repede la guvernare. Însă orice Guvern care ia măsurile luate de o Europă întreagă va pierde extrem de repede capitalul politic pe care îl are”, a mai spus Orest Onofrei.
( 7 feb 2012, 13:15:43