La Convenţia Naţională din 14-15 mai, PD-L trebuie să găsească soluţii astfel încât Statutul să fie completat cu lideri de dreapta, cu oameni care au creat plusvaloare, alta decât sporuri sau indemnizaţii, este de părere prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PD-L, senatorul Orest Onofrei.
După douăzeci de ani de activitate democratică, a spus Onofrei, criza majoră a partidelor politice este reprezentativitatea. El a apreciat că democraţia incipientă, de la începutul anilor ’90, era mult mai reprezentativă decât este astăzi. Onofrei a amintit că Ion Iliescu era identificat cu foştii comunişti regrupaţi într-un partid de stânga, Miron Mitrea şi Victor Ciorbea reprezentau mişcarea sindicală, Viorel Cataramă sau Dinu Patriciu erau reprezentanţii noilor oameni de afaceri, Victor Surdu şi PDAR erau identificaţi cu nevoile agricultorilor, iar PNŢCD era partidul foştilor deţinuţi politici. „Astăzi, în schimb, toţi liderii de partid sunt foşti şi actuali bugetari. Şi cei de stânga şi cei de dreapta. De fapt, toată clasa politică românească reprezintă cei 1,2 milioane de bugetari”, a spus Onofrei.
„Doar 10% din electorat este reprezentat de clasa politică”
Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava a arătat că, în aceste condiţii, doar 10% din electorat este teoretic reprezentat şi că, ţinând cont de această situaţie, este absolut normal să se vorbească de înfiinţarea unui alt partid, mult mai reprezentativ, care să nu aibă ca motiv doar un calcul electoral pe timp scurt, pentru viitoarele alegeri.
„Criza majoră a clasei politice este discrepanţa imensă dintre statutul declarat şi lideri, discuţiile publice şi cele televizate referindu-se preponderent la cei 1,2 milioane de bugetari”, a precizat senatorul democrat-liberal.
Onofrei consideră că absenteismul de la alegeri este determinat de lipsa celor care nu se simt reprezentaţi de clasa politică.
„Acuzăm PNL că nu mai e partid de dreapta şi prin asocierea cu un partid declarat de stânga şi prin lideri, dar PD-L ar trebui să găsească, la actuala Convenţie Naţională, soluţii ca Statutul să fie completat cu lideri de dreapta. Un lider de dreapta trebuie să fie unul care a dat de lucru cel puţin la doi oameni folosind mintea şi banii lui, sau a creat plusvaloare, alta decât sporuri şi indemnizaţii”, a încheiat Onofrei.
( 6 mai 2011, 11:08:04
Pecând ne iubeam (parcă ) între noi , omeneşte
Pecând politicienii nu făceau de noi băşcălie
Pecând fericirea o puteai găsi în fiecare familie
Pecând acum nimeni nu gândeşte
Decât dac-aude dolarul cum foşneşte
Chiar dacă am uitat , putem ( printr-o ablaţie )
Să retrăim chiar dacă’s alte timpuri
Chiar dacă , hoţeşte , cineva , printr-o combinaţie
Chiar dacă pare că fugi fără destinaţie
Poţi ( chiar dacă-i greu ) şi cu astă generaţie
Poţi să-ţi ţi flamura într-o nouă revoluţie
Poţi ( chiar dacă-i greu ) şi-n nesfârşitele cenzuri
Poţi ...dar , frate ... mai ai vocaţie ?